Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

STM:n Suomi 100 -avustusohjelmien rahoitusta saavat hankkeet on hyväksytty

Sosiaali- ja terveysministeriö
5.7.2017 13.22
Tiedote 104/2017

Sosiaali- ja terveysministeriö on hyväksynyt STM:n Suomi 100 -avustusohjelmien rahoitusta saavat hankkeet.

STM:n Suomi 100 -avustusohjelmat

  • Kaikille eväät elämään – avustusohjelma eriarvoisuuden vähentämiseksi
  • Toimintakyky kuntoon – avustusohjelma työikäisten toimintakyvyn parantamiseksi
  • Järjestö 2.0: mukana muutoksessa – avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä

Kaikille eväät elämään -avustusohjelmalla edistetään lasten, nuorten ja lapsiperheiden yhtäläisiä mahdollisuuksia, vähennetään eriarvoisuutta ja torjutaan ylisukupolvisen syrjäytymisen uhkaa.

Toimintakyky kuntoon -avustusohjelman kohderyhminä ovat työikäiset suomalaiset, joiden toimintakyky on heikentynyt tai vaarassa heikentyä.

Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelmalla vahvistetaan järjestöjen roolin ja toimijaverkostojen muodostumista sote- ja maakuntauudistuksessa sekä maakuntien ja kuntien sosiaalisen hyvinvoinnin ja terveyden edistämistyön tukena. Lisäksi ohjelmalla tuetaan kansalaisten yhdenvertaisia mahdollisuuksia osallistua ja toimia osana nykypäivän tietoyhteiskuntaa.

Ohjelmien rahoitus ja kohdennukset

Avustusohjelmat rahoitetaan Raha-automaattiyhdistyksen pelituotoista, jotka jäivät jakamatta ennen kuin Raha-automaattiyhdistys, Veikkaus Oy ja Fintoto yhdistyivät yhdeksi yhtiöksi vuoden vaihteessa.

Avustusohjelmat toimivat vuosina 2017–2020. Tänä vuonna sosiaali- ja terveysministeriö jakaa ohjelmiin 5,1 miljoonaa euroa. Yhteensä juhlavuoden avustusohjelmiin STM kohdentaa noin 37 miljoonaa euroa.

STM päätti rahoitusta saavat hankkeet Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen (STEA) tekemän avustusehdotuksen pohjalta. Hakemuksia tuli 388. Hyväksynnän niistä sai 70.

Lisätietoja

arviointi- ja kehittämispäällikkö Elina Varjonen, STEA, p. 02951 63223, [email protected]