Hoppa till innehåll
Media

Statsrådet har utnämnt Hanna Heinonen till direktör för STEA

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 6.5.2021 13.52
Pressmeddelande 122/2021

Torsdagen den 6 maj utnämnde statsrådet Hanna Heinonen till direktör för Social- och hälsoorganisationernas understödscentral (STEA). Heinonen tillträder tjänsten den 6 september 2021. Tills dess ansvarar Kristian Seemer temporärt för chefsuppgifterna.

Heinonen har arbetat som programchef och verksamhetsledare vid Centralförbundet för Barnskydd sedan år 2010. Under åren 2008–2010 var hon utvecklingschef vid Forsknings- och utvecklingscentralen för social- och hälsovården Stakes och Institutet för hälsa och välfärd. Under åren 2004–2008 arbetade Heinonen som specialplanerare vid Helsingfors stad. Heinonen har avlagt magisterexamen i samhällsvetenskaper och politices licentiatexamen. 

Social- och hälsoorganisationernas understödscentral är en oberoende statsbidragsmyndighet som verkar i anslutning till social- och hälsovårdsministeriet. STEA administrerar de understöd som beviljas av Veikkaus Ab:s spelavkastning. Understöden fördelas till social- och hälsoorganisationers allmännyttiga projekt som främjar hälsa och välfärd. 

Tjänsten som direktör för STEA söktes av 46 personer. 

Ytterligare information:

Liisa Perttula, regeringsråd, tfn 02951 63521, [email protected]

Tillbaka till toppen