Hoppa till innehåll
Media

Social- och hälsovårdsminister Hanna Sarkkinen besöker Tallinn för att diskutera utveckling av den sociala tryggheten och läget för ukrainska flyktingar

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 28.6.2022 17.34
Nyhet

Social- och hälsovårdsminister Hanna Sarkkinen besöker Tallinn den 29 juni för att möta  Estlands socialförsäkringsminister Signe Riisalo. Finlands och Estlands socialministrar ska diskutera bland annat läget för ukrainska flyktingar och ländernas system för social trygghet och hur de ska utvecklas. 

Vidare ska de ta upp frågor som gäller stödet till flyktingarna och de bästa rutinerna kring detta.  

- Jag och min kollega Signe Riisalo kommer att diskutera flyktingsläget och flyktingarnas sociala trygghet och socialtjänster, berättar minister Hanna Sarkkinen.  

Under dagen besöker ministrarna passagerarfartyget M/S Isabella som byggts om till ett logi för flyktingar. Där får de höra mer om de tjänster som man ordnat för flyktingarna. 

Det andra viktiga samtalsämnet är social trygghet och utveckling av systemet. Både Finland och Estland har under de senaste åren utvecklat familjeförmåner. 

- Förutom att jag är intresserad av att få höra om familjeförmånerna vill jag veta hur Estland tillämpar digitalisering i sitt system för social trygghet, säger minister Sarkkinen.

Mer information:

Jiri Sironen, ministers specialmedarbetare, tfn 040450 9077, [email protected]
Satu Leino, konsultativ tjänsteman, [email protected]


 


 

Tillbaka till toppen