Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysministeri Sarkkinen vierailee Tallinnassa – aiheena sosiaaliturvan kehittäminen ja Ukrainan pakolaisten tilanne

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2022 17.34
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Sarkkinen vierailee Tallinnassa 29.6. tavaten Viron sosiaalisen suojelun ministerin Signe Riisalon. Vierailun aiheina ovat muun muassa ukrainalaisten pakolaisten tilanne ja maiden sosiaaliturvajärjestelmät ja niiden kehittäminen. 

Suomen ja Viron sosiaaliministerit keskustelevat ukrainalaisten pakolaisten tukemisesta ja tähän liittyvistä parhaista käytännöistä. 

"Keskustelemme kollegani Signe Riisalon kanssa tilanteesta ja pakolaisille annettavista palveluista ja sosiaaliturvasta", kertoo ministeri Hanna Sarkkinen.  

Päivän aikana ministerit tutustuvat pakolaisten majoituspaikaksi muutettuun matkustajalaiva M/S Isabellaan ja sieltä tarjottaviin palveluihin.

Ministerien toinen keskeinen keskusteluaihe on sosiaaliturva ja sen kehittäminen. Sekä Suomessa että Virossa on viime vuosina kehitetty perhe-etuuksia.

"Perhe-etuuksien kehittämisen lisäksi olen kiinnostunut kuulemaan digitalisaation hyödyntämisestä Viron sosiaaliturvajärjestelmässä", toteaa ministeri Sarkkinen.

Lisätietoja:


Jiri Sironen, ministerin erityisavustaja, p. 040 450 9077, [email protected]
Satu Leino, neuvotteleva virkamies, [email protected]


 

Sivun alkuun