Hoppa till innehåll
Media

Raimo Antila fortsätter som chef för avdelningen för arbete och jämställdhet vid social- och hälsovårdsministeriet

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 10.11.2022 13.42
Pressmeddelande 257/2022

Torsdagen den 10 november utnämnde Statsrådet Raimo Antila till chef för avdelningen för arbete och jämställdhet vid social- och hälsovårdsministeriet. Antilas nya ämbetsperiod börjar den 1 december 2022. Utnämningen är för viss tid och gäller till och med den 30 november 2027.

Antila har varit chef för social- och hälsovårdsministeriets avdelning för arbete och jämställdhet sedan år 2017. Före det arbetade han från och med år 2014 som tillsynsdirektör för tillsynsenheten vid social- och hälsovårdsministeriets arbetarskyddsavdelning. Han har också arbetat i ledningsuppgifter inom riskhantering vid Destia Ab och Vägverket. Antila har en diplomingenjörsexamen.  

Avdelningen för arbete och jämställdhet styr arbetarskyddstillsynen och arbetarskyddsförvaltningen, bereder och utvecklar arbetarskyddslagstiftningen, arbetarskyddspolitiken och företagshälsovården samt sköter det internationella samarbetet på dessa områden. Avdelningen bereder och utvecklar också regeringens jämställdhetspolitik och jämställdhetslagstiftningen och främjar jämställdheten. Till avdelningens uppgifter hör också ärenden som gäller avbytarservice för lantbruksföretagare och Europeiska unionens strukturfondsprojekt samt de ärenden som det föreskrivs att ministeriet ska behandla i egenskap av arbetarskyddsmyndighet.

Tjänsten söktes av 14 personer.

Ytterligare information

Veli-Mikko Niemi, [email protected], tfn 0295 163 425

Tillbaka till toppen