Hoppa till innehåll
Media

Minister Mattila deltar i det största evenemanget inom hälsoområdet i Mellanöstern

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 30.1.2017 9.36
Pressmeddelande 18

Social- och hälsovårdsminister Pirkko Mattila leder finländska företags Team Finland-resa i Dubai 29 januari - 1 februari. Ministern deltar i hälsomässan Arab Health 2017 tillsammans med en företagsdelegation specialiserad på hälsoteknologi och företagstjänster.

Cirka 115 000 besökare förväntas komma till det största evenemanget inom hälsoområdet i Mellanöstern. Bland utställarna finns närmare 40 länder. I Mellanöstern finns efterfrågan på hälsokunnande, som till exempel nya informationssystemlösningar för hälso- och sjukvården.

Till Finlands styrkor på den internationella marknaden hör högt teknologikunnande och olika innovationer inom hälsoområdet. På hälsomässan i Dubai får finländska företag möjlighet att presentera sina produkter för internationella samarbetspartner.

Målet för Team Finland-resan är att öppna dörrar för finländska företag för handel på den växande marknaden i Förenade Arabemiraten och dess närområde. Ökad folkmängd, urbanisering och en god ekonomisk situation driver på investeringarna inom hälsoområdet i regionen.

Under resan träffar minister Mattila även hälsoministrarna i Förenade Arabemiraten och Saudiarabien. Ministrarna diskuterar bland annat samarbetsmöjligheter inom hälsoområdet och gemensamma utmaningar som sammanhänger bland annat med den globala hälsosäkerheten.

Ytterligare uppgifter

Pasi Korhonen, direktör för internationella ärenden, tfn 02951 63649

Tillbaka till toppen