Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mattila osallistuu Lähi-idän suurimpaan terveysalan tapahtumaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.1.2017 9.36
Tiedote 18

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila johtaa suomalaisyritysten Team Finland -matkaa Dubaissa 29. tammikuuta – 1. helmikuuta. Ministeri osallistuu Arab Health 2017 -terveysmessuille yhdessä terveysteknologiaan ja terveyspalveluihin erikoistuneen yritysvaltuuskunnan kanssa.

Lähi-idän suurimpaan terveysalan tapahtumaan odotetaan noin 115 000 kävijää. Näytteilleasettajien joukossa on lähemmäs 40 maata. Terveysosaamiselle, kuten esimerkiksi uusille terveydenhuollon tietojärjestelmäratkaisuille, on kysyntää Lähi-idän alueella.

Suomen vahvuuksiin kansainvälisillä markkinoilla kuuluvat korkea teknologiaosaaminen ja erilaiset terveysalan innovaatiot. Dubain terveysmessuilla suomalaisyritykset saavat mahdollisuuden esitellä tuotteitaan kansainvälisille yhteistyökumppaneille.

Team Finland -matkan tavoitteena on avata suomalaisyrityksille ovia kaupantekoon Yhdistyneiden Arabiemiraattikuntien ja sen lähialueen kasvavilla markkinoilla. Kasvava väkiluku, kaupungistuminen ja hyvä taloustilanne siivittävät terveysalan investointeja alueella.

Matkalla ministeri Mattila tapaa myös Yhdistyneiden Arabiemiraattikuntien ja Saudi-Arabian terveysministerit. Ministerit keskustelevat muun muassa terveysalan yhteistyömahdollisuuksista sekä yhteisistä haasteista, jotka liittyvät muun muassa globaaliin terveysturvallisuuteen.

Lisätietoja

kansainvälisten asiain johtaja Pasi Korhonen, p. 02951 63649

Sivun alkuun