Hoppa till innehåll
Media

Hallitus esittää tarkennuksia kuntouttavaa työtoimintaa koskevaan lakiin

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 20.2.2020 13.20
Tiedote 34/2020

Esityksessä korostetaan kuntouttavan työtoiminnan asiakkaan oikeutta laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon. Laissa määriteltäisiin kuntouttavan työtoiminnan sisältö nykyistä tarkemmin. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1.1.2021.

Kuntouttavaan työtoimintaan tulisi aina sisältyä henkilön tarvitsema tuki ja ohjaus. Lisäksi aktivointisuunnitelmaan ja monialaiseen työllistymissuunnitelmaan tulisi kirjata kuntouttavan työtoiminnan tavoite, sekä henkilölle annettava tuki ja ohjaus kuntouttavan työtoiminnan aikana.

Esitys sisältää tarkennuksia nykyiseen lakiin ja selkeyttää asiakkaan asemaa sekä eri tahojen roolia. Tarkoitus on selkeyttää järjestämisen ja tuottamisen käsitteitä sekä tehdä joitain muita pienempiä tarkennuksia. Lakiin tehtävillä tarkennuksilla halutaan varmistaa, että lainsäädännölle asetetut tavoitteet toteutuvat nykyistä paremmin.

"Tämä on pieni mutta tärkeä uudistus työllisyyden tukemisessa. Osallisuuden vahvistamisen ja ihmisten tukemisen pitäisi olla keskeinen osa kuntouttavaa työtoimintaa, ja niiden tulee toteutua nykyistä paremmin”, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Kuntouttavaa työtoimintaa koskeva laki koskee pitkään työttöminä olleita henkilöitä. Laissa säädetään toimenpiteistä, joiden tavoitteena on parantaa henkilöiden edellytyksiä edetä kohti avoimia työmarkkinoita.

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Susanna Rahkonen, p. 0295 163 215

Tillbaka till toppen