Hoppa till innehåll
Media

Anna Cantell-Forsbom har utnämnts till avdelningschef för social- och hälsovårdsministeriets avdelning för klienter och tjänster

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 24.11.2022 13.28
Pressmeddelande 276/2022

Torsdagen den 24 november utnämnde Statsrådet Anna Cantell-Forsbom till avdelningschef för social- och hälsovårdsministeriets avdelning för klienter och tjänster. Hon tillträder tjänsten den 1 december 2022. Cantell-Forsbom ska vara ställföreträdare för avdelningschef Satu Koskela. Tjänsteförhållandet är tidsbundet och varar fram till den 31 maj 2024.

Cantell-Forsbom har sedan år 2020 arbetat som direktör för enheten för barn och unga vid social- och hälsovårdsministeriets avdelning för gemenskaper, organisationer och funktionsförmåga.  Under åren 1987–2020 var Cantell-Forsbom anställd hos Vanda stad. Hon arbetade i huvudsak i olika lednings- och chefsuppgifter inom småbarnspedagogiken och tjänsterna för barn och familjer, senast som direktör för familjetjänsterna. Cantell-Forsbom har en pedagogie magisterexamen. 

Avdelningen för klienter och tjänster inom social- och hälsovården bereder och utvecklar ärenden som gäller klientens och patientens ställning och rättigheter, personalen inom social- och hälsovården och social- och hälsovårdstjänsterna.

Den riksomfattande etiska delegationen inom social- och hälsovården (Etene), den riksomfattande delegationen för romska ärenden (Ronk) och delegationen för rättigheter för personer med funktionsnedsättning (Vane) verkar i anslutning till avdelningen.

Tjänsten söktes av 19 personer.

Mer information

Veli-Mikko Niemi, kanslichef, [email protected], tfn 0295 163 425

Tillbaka till toppen