Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Työryhmä laatii ehdotuksen uudeksi laiksi ihmiskaupan uhrien auttamiseksi

Sosiaali- ja terveysministeriö
8.6.2020 10.08
Tiedote 145/2020

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän, jonka tehtävänä on laatia uusi laki ihmiskaupan uhrien auttamiseksi.

Uudistuksen tavoite on parantaa ihmiskaupan uhrien asemaa, oikeuksia ja yhdenvertaisuutta sekä parantaa heidän ihmisoikeuksiensa toteutumista nykyistä paremmin.

Työryhmän tehtävä käynnistyy niin, että aluksi se laatii tilannekuvan ihmiskaupan uhrien auttamisen nykytilasta ja uhrien asemaan vaikuttavasta, eri hallinnonalojen lainsäädännöstä.

Tilannekuvan perusteella ryhmä tekee ehdotuksen uhrien auttamisjärjestelmän organisoinnista.

Tämän jälkeen työryhmä laatii ehdotuksen uudeksi laiksi ihmiskaupan uhrien auttamiseksi. Lakiehdotukseen kuuluvat ehdotukset säännöksiksi uhrien turvallisista ja tuetuista asumispalveluista.

Työryhmän puheenjohtajana toimii johtaja Jari Keinänen sosiaali- ja terveysministeriöstä. Ryhmässä on laaja-alainen asiantuntemus ja edustus useammasta ministeriöstä, eri hallinnonalojen virastoista ja laitoksista, kunnista ja järjestöistä.

Työryhmän toimikausi päättyy vuoden 2022 lopussa.

Ihmiskaupan uhrien oikeuksien turvaaminen ja lainsäädännön uudistus on kirjattu Sanna Marinin hallituksen hallitusohjelmaan.

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija Minna Viuhko, STM, [email protected]
 

Sivun alkuun