Hoppa till innehåll
Media

Kirsi Varhila utnämnd till avdelningschef för avdelningen för styrning av social- och hälsovården

social- och hälsovårdsministeriet
Utgivningsdatum 12.10.2017 13.28
Nyhet

Torsdagen den 12 oktober utnämnde statsrådet Kirsi Varhila till avdelningschef för avdelningen för styrning av social- och hälsovården vid social- och hälsovårdsministeriet.

Varhila tillträder tjänsten den 1 december 2017. Tjänsteförhållandet är tidsbundet och varar fram till den 30 november 2022.

Varhila har sedan 2013 arbetat som avdelningschef för avdelningen för social- och hälsovårdstjänster vid social- och hälsovårdsministeriet. Sedan början av september 2017 har hon interimistiskt skött tjänsten som avdelningschef för avdelningen för styrning av social- och hälsovården. Varhila har dessutom arbetat vid länsstyrelsen i Västra Finlands län/Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland under åren 2001–2013, senast som direktör för ansvarsområdet för basservice, rättsskydd och tillstånd och före det som avdelningschef för förvaltningsavdelningen. Varhila är politices magister.

Avdelningen för styrning av social- och hälsovården inrättades vid social- och hälsovårdsministeriet i september 2017. Samtidigt gjordes omorganiseringar i ministeriets övriga avdelningar och enheter.

Avdelningen för styrning av social- och hälsovården svarar för den allmänna styrningen, planeringen och utvecklingen av verksamheten inom den finländska social- och hälsovården.

Tjänsten som avdelningschef för avdelningen för styrning av social- och hälsovården söktes av 18 personer.

Ytterligare information

Päivi Sillanaukee, kanslichef, tfn 02951 63356, [email protected]

Tillbaka till toppen