Hyppää sisältöön
Media

Uusien koronavirustartuntojen määrä pysynyt Suomessa lähes ennallaan 

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.7.2020 11.00
Tiedote

Koronavirusepidemiatilanne on Suomessa edelleen vakaa. Viimeisen seurantaviikon aikana (20.-26.7.2020) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 51 uutta tapausta. Tapausten viikoittainen määrä on hieman noussut ja on nyt samalla tasolla kuin kesäkuun lopussa.

Uusien tapausten ilmaantuvuus viikolla 30 oli 0,9 tapausta 100 000 asukasta kohden. Kahden viimeksi kuluneen seurantaviikon aikainen ilmaantuvuus on yhteensä 1,7 tapausta 100 000 asukasta kohden. Edellinen vastaava luku oli 1,5 tapausta 100 000 asukasta kohden. 

Arvioitu tartuttavuusluku on tällä hetkellä 0,85 - 1,05 (90 prosentin todennäköisyysväli). Valtakunnallisesti epidemiatilanne on edelleen vakaa, vaikka tartuntojen ilmaantuvuuden lasku on pysähtynyt. 

Uusimmalla seurantaviikolla koronavirustestejä on tehty keskimäärin 4 000 päivässä. Positiivisten covid-19-tapausten osuus testatuista näytteistä on pysynyt pienenä. Lukumääräisesti eniten uusia tapauksia todettiin Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiireissä. Suomen 21 sairaanhoitopiiristä 14:ssä uusia tapauksia ei todettu lainkaan. 

Osa uusista tapauksista liittyy tunnettuihin tartuntaketjuihin ja seurannassa oleviin tapausryvästymiin. Suomessa on todettu myös tartuntatapauksia, jotka ovat todennäköisesti peräisin ulkomailta. Kaikkien uusien tapausten tartuntaketjujen jäljityksellä pyritään estämään jatkotartunnat mahdollisimman tehokkaasti. Tilanteen kehittymistä pitää seurata ja arvioida tiiviisti.

Suomessa on 29.7.2020 mennessä todettu 7 414 koronavirustartuntaa. Tautiin liittyviä kuolemia on raportoitu 329. Parantuneita arvioidaan olevan 6 950 eli yli 90 prosenttia todetuista tartuntatapauksista. Sairaalahoidossa oli 29.7.2020 yhteensä 4 potilasta, eikä heistä kukaan ollut tehohoidossa. 

Uusin tilannekuva- ja mallinnusryhmän viikkoraportti sekä aiemmin ilmestyneet raportit ovat THL:n sivuilla

Tartuntaketjujen tunnistamiseksi ja katkaisemiseksi ajoissa on erittäin tärkeää, että testaaminen jatkuu tiiviinä. Jokaisen, jolla on vähänkään koronavirukseen sopivia oireita, on syytä hakeutua laboratoriotesteihin. Lisää testeihin hakeutumisesta:

Lisätietoja

Mika Salminen, johtaja, THL, [email protected] (epidemiatilanne)
Kari Auranen, professori, [email protected] (ennustemallit)
Annakaisa Iivari, osastopäällikkö, STM, [email protected] 
Liisa-Maria Voipio-Pulkki, strategiajohtaja, STM, [email protected] (tilannekuva- ja mallinnustyöryhmä, 3.8. alkaen)

Sivun alkuun