Hyppää sisältöön
Media

Uusi käsikirja työympäristön vuorovaikutteiseen suunnitteluun

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.1.2021 9.06

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut käsikirjan työn ja työympäristön ennakoivaa ja vuorovaikutteista suunnittelua varten. Ennakoivalla suunnittelulla ja kuormitustekijöiden varhaisella tunnistamisella voidaan edistää työntekijöiden jaksamista ja hyvinvointia töissä.

Käsikirjassa kuvataan, mitä kannattaa ottaa huomioon suunnittelun eri vaiheissa, jotta työpaikoilla voidaan varmistaa turvalliset ja terveelliset työolot.

Vaikka käsikirja keskittyy toimisto- ja asiantuntijatehtävien suunnitteluun, sitä voidaan hyödyntää millä tahansa työpaikalla.

Käsikirjassa on otettu huomioon myös ergonomian kaikki eri osa-alueet eli organisatorinen, kognitiivinen ja fyysinen ergonomia. Näiden yhtäaikainen tarkastelu suunnitteluvaiheessa auttaa riskien ennaltaehkäisyssä ja hallinnassa.

Käsikirjan on tehnyt Sitowise Oy sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta osana Ihminen työn ja työympäristön suunnittelussa -hanketta.  Hanke perustuu sosiaali- ja terveysministeriön strategiaan sekä Työympäristön ja työhyvinvoinnin linjauksiin vuoteen 2030. 

Lisätietoja

Tarja Kantolahti, neuvotteleva virkamies, sosiaali- ja terveysministeriö, [email protected]
Matias Halmeenmäki, muotoilupäällikkö, Sitowise Oy, [email protected]
Annika Myrsky, viestintä- ja vuorovaikutusasiantuntija, Sitowise Oy, [email protected]
 

Sivun alkuun