Hyppää sisältöön
Media

Terveysturvallisuus rajoilla: Matalan riskin maaluettelo 9.8. alkaen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.8.2021 14.36
Tiedote 215/2021

Valtioneuvosto on hyväksynyt muutoksen asetukseen, jolla mahdollistetaan Suomeen saapuminen ilman tartuntatautilaissa säädettyjä terveysturvallisuustoimenpiteitä. Asetusmuutos tulee voimaan 9. elokuuta 2021.

Henkilöiltä, jotka saapuvat Suomeen maasta tai alueelta, jossa koronavirustaudin ilmaantuvuus tai muuntuneen viruksen yleisyys ei aiheuta erityistä epidemian leviämisen riskiä, ei edellytetä todistusta saadusta koronavirusrokotussarjasta tai kuuden kuukauden sisällä sairastetusta koronavirustaudista tai covid-19-testiä. 

Asetukseen on tehty muutoksia muuttuneen epidemiatilanteen myötä. Asetuksesta poistetaan Islanti, Israel, San Marino, Singapore ja Slovakia, joissa epidemiatilanne on huonontunut. Samalla asetukseen lisätään Albania, Bosnia-Hertsegovina, Romania ja Unkari, joissa epidemiatilanne on entistä parempi. 

Valtioneuvoston asetuksen mukaisia maita, joista Suomeen saapuvilta ei edellytetä testiä tai todistusta, ovat Albania, Australia, Bosnia-Hertsegovina, Hongkong, Kiina, Macao, Puola, Romania, Taiwan, Unkari, Uusi-Seelanti ja Vatikaani sekä Norjan Omasvuonon, Kaivuonon, Raisin, Koutokeinon, Kaarasjoen, Tenon, Uuniemen ja Etelä-Varangin kunnat. Näissä maissa covid-19-tapausten kahden viikon ilmaantuvuus on alle 10 sataatuhatta asukasta kohden. 

Asetusta muutetaan epidemiatilanteiden muuttuessa.

Lisätietoja: 

hallitusneuvos Ismo Tuominen
lakimies Mirka-Tuulia Kuoksa
[email protected]

Sivun alkuun