Hyppää sisältöön
Media

Täsmennys asetukseen ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta: anniskelun saa aloittaa aikaisintaan klo 7

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.11.2020 13.47
Tiedote 264/2020

Valtioneuvosto on täsmentänyt viime viikolla 29. lokakuuta antamaansa asetusta ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta. Ravitsemisliike saa aloittaa alkoholin anniskelun aikaisintaan kello 7 aamulla. Tämä koskee kaikkia maakuntia riippumatta niiden epidemiatilanteesta.

Taustalla aukioloaikojen rajoitusten väljentämiseen liittyvä epätietoisuus

Käytännössä täsmennys tehtiin muuttamalla asetuksen 5 §:ää, joka koskee anniskelu- ja aukioloajan rajoittamista. Täsmennys on tarpeen, sillä anniskelun aloittamisen ajankohtaan on liittynyt viime viikkoisen asetuksen antamisen jälkeen epäselvyyttä.

Lokakuun 29. päivänä annetulla asetuksella väljennettiin ravitsemisliikkeiden aukioloaikoja siten, että rajoitusten kohteena olevat ravitsemisliikkeet saadaan yleensä avata yhden tunnin kiinniolon jälkeen. Jos esimerkiksi ravitsemisliikkeen anniskelu on päättynyt kello 24 ja liike on suljettava kello 01, liikkeen saa avata uudelleen esimerkiksi yökahvilana kello 02. Epäselvyyttä on syntynyt jonkin verran siitä, saako anniskelun aloittaa uudelleen tunnin sulkemisen jälkeen. Tämä ei ole säännösten tarkoitus ja tehdyn täsmennyksen mukaan anniskelun saa aloittaa aikaisintaan klo 7 aamulla. Alkoholin anniskelussa noudatetaan lisäksi aina alkoholilakia ja ravitsemisliikkeen anniskelulupaan liittyviä määräyksiä. 

Valtioneuvosto päätti 29. lokakuuta ravitsemisliikkeiden toiminnan väliaikaisesta rajoittamisesta 1.11.2020 lukien. Asetus annettiin tartuntatautilain uusien väliaikaisten säännösten nojalla ja se on voimassa 15.12.2020 saakka. Täsmennetty asetus tulee voimaan 6. päivänä marraskuuta 2020.

Lisätietoja:

Hallitusneuvos Ismo Tuominen, [email protected]

Sivun alkuun