Hyppää sisältöön
Media

Tasa-arvo-ohjelman valmistelu jatkuu – Sidosryhmät kuultavana 12.2.

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 12.2.2020 11.28
Uutinen

Tasa-arvo-ohjelman valmistelussa otettiin tänään 12.2. tärkeä askel, kun tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist tapasi sidosryhmien edustajia kuulemistilaisuudessa Helsingissä.

Kuulemistilaisuudessa koottiin eri ministeriöiden, järjestöjen, tutkijoiden ja muiden sidosryhmien kannat sukupuolten tasa-arvon edistämiseen vaalikaudella. Tilaisuuden anti hyödynnetään tasa-arvo-ohjelman jatkovalmistelussa.

”Haluan kuulla näkemyksenne siitä, mitkä toimet ovat välttämättömiä tasa-arvo-ohjelman tavoitteiden toteutumisen kannalta ja mitä läpileikkaavia teemoja ja näkökulmia pitäisi ehdottomasti olla mukana ohjelmassa”, evästi ministeri Blomqvist osallistujia.

Tilaisuuteen osallistui useita kymmeniä sidosryhmien edustajia. Heidän puheenvuoroissaan nousivat esiin muun muassa seuraavat teemat: perhevapaiden tasaisempi jakautuminen, työn ja yksityiselämän yhdistäminen, samapalkkaisuus, segregaation purkaminen sekä erilaisten perhemuotojen huomioiminen.

Valmistelun seuraavat vaiheet

Ohjelmaa valmistellaan parhaillaan ministeri Blomqvistin vetämässä valtiosihteeriryhmässä, ja työtä koordinoi sosiaali- ja terveysministeriön tasa-arvoyksikkö. Tavoitteena on, että ohjelma hyväksytään valtioneuvoston periaatepäätöksenä kevään aikana. Tasa-arvo-ohjelman toimeenpanosta vastaavat kaikki ministeriöt. 

Hallitusohjelmassa on useita tasa-arvoon liittyviä kirjauksia. Erityinen huomio on työelämän ja perheiden tasa-arvon parantamisessa.

Lisätietoja

Tanja Auvinen, johtaja, STM, p. 050 313 4898, [email protected]
Anna Abrahamsson, erityisavustaja, p. 0295 150 029, [email protected]

Sivun alkuun