Hyppää sisältöön
Media

Suomi vetoaa yhteiskirjeessä EU:n komissioon BioNTech/Pfizerin rokotetoimitusten varmistamiseksi

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 15.1.2021 17.10
Tiedote 10/2021

Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Ruotsi ja Tanska vetoavat yhteisesti laaditussa kirjeessään EU:n komissioon BioNTech/Pfizerin rokotevalmistuksen tehostamiseksi ja rokote-erien toimitusten nopeuttamiseksi. Terveyskomissaari Stella Kyriakidesille osoitetun kirjeen on Suomen puolesta allekirjoittanut perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

Ministerit vetoavat EU:n komissioon, jotta se tekee kaikkensa BioNTech/Pfizerin koronavirusrokotteiden tuotannon lisäämiseksi ja rokote-erien jakelun varmistamiseksi komission ostosopimusten ja maiden tekemien ennakko- ja lisätilausten mukaisesti.

Ministerit ilmaisivat kirjeessä vakavan huolensa sen johdosta, että Pfizer on yllättäen 14. tammikuuta ilmoittanut jäsenmaille tammi-helmikuussa toimitettavien rokote-erien vähenemisestä alun perin luvatusta. Ministerit korostavat, että toteutuessaan muutos tarkoittaa viivettä ihmisten rokotuksiin. 

“Rokotteiden toimitusaikataulut ja niihin liittyvät viivästykset olivat esillä 13.1. pidetyssä EU-terveysministerien epävirallisessa ministerikokouksessa. Siellä Suomi yhdessä muiden maiden kanssa vaati EU:lta toimia rokotetoimitusten aikataulujen varmistamiseksi. Korostin samaa viestiä ollessani viime viikolla kirjeitse yhteydessä terveyskomissaari Stella Kyriakidesiin. Komission on tehtävä kaikki, jotta sovitusta toimitusaikataulusta voidaan pitää kiinni“, korostaa perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru.

EU-komissio on kutsunut koolle jäsenmaiden kokouksen BioNTech/Pfizerin edustajien kanssa tänään iltapäivällä.

Lisätietoja:

Ministeri Kiurun erityisavustaja Sampo Varjonen, [email protected]
Osastopäällikkö Tuija Kumpulainen, [email protected]

Sivun alkuun