Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysministeriö antaa käytännön ohjeita varautumiseen suun terveydenhuollossa koronavirustilanteessa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.3.2020 18.19
Tiedote 52/2020

Sosiaali- ja terveysministeriö on 13. maaliskuuta antanut käytännön ohjeita suun terveydenhuollon toimijoille varautumiseksi koronavirustilanteeseen vastaanotoilla.

Jokaisella suun terveydenhuollon vastaanotolla pitää olla oma soveltuva ohjeistus siitä, miten toimia koronavirustilanteessa kussakin taudin leviämisvaiheessa. Myös alueellisesti voidaan sopia koronatartunnan saaneiden potilaiden välttämättömän hammashoidon toteuttamisesta. 

Suun terveydenhuollon vastaanotoilla on tärkeää toimia siten, ettei asiakkaita altisteta tartunnoille. Vastaanotoilla on huolehdittava henkilökunnan työturvallisuudesta myös koronatartunnan saaneita potilaita hoidettaessa. 

Suun terveydenhuollon yksiköitä neuvotaan esimerkiksi tiedottamaan potilaille, että heidän pitää perua kiireetön hammashoitoaikansa, mikäli heillä on flunssan oireita tai he ovat olleet lähikontaktissa koronavirustartunnan saaneen henkilön kanssa vähintään 15 minuuttia. 

Käytännön ohjeistus pohjautuu soveltuvin osin Helsingin kaupungin suun terveydenhuollon ohjeeseen. Kukin suun terveydenhuollon toimija lisää ohjeeseen omaa organisaatiotaan koskevat tiedot.

Lisätietoja:

Lääkintöneuvos Merja Auero, p. 029 516 3304

Sivun alkuun