Hyppää sisältöön
Media

Selvitys: Pienet työpaikat tarvitsevat enemmän tietoa työturvallisuudesta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.2.2020 16.52
Tiedote

Sosiaali- ja terveysministeriön teettämän selvityksen mukaan etenkään pienillä ja vastikään toimintansa käynnistäneillä työpaikoilla ole riittävästi tietoa työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyvistä asioista.

Tietoa tarvittaisiin enemmän muun muassa ennalta ehkäisevästä työterveyshuollosta ja siitä, miten osatyökykyiset henkilöt sekä etä-, mobiili- ja avokonttorityötä tekevät otetaan huomioon työterveyden ja työturvallisuuden edistämisessä. 

Sähköiset kanavat tehokäyttöön

Selvityksessä kartoitettiin niitä kanavia, joiden kautta työterveys- ja työturvallisuustietoa saadaan. Työpaikan koon ja toimialan lisäksi henkilön asema työpaikalla vaikuttaa siihen, minkä kanavan kautta tietoa saadaan työterveydestä ja työturvallisuudesta. Tietoa hankitaan myös verkkopalvelujen avulla. 

”Digitaalisten palvelukanavien tunnettuutta ja linkityksiä eri sivustojen välillä olisi lisättävä. Tekoälyn ja koneoppimisen käyttö helpottaisi hajautetun tiedon löytymisessä. Keskeisessä asemassa ovat kaikki työpaikat ja -yhteisöt, jotka voivat edistää terveellistä ja turvallista työn tekemistä sen muodosta riippumatta”, toteaa tutkija Sari Pitkänen Kuntoutussäätiöstä.

Selvitys liittyy sosiaali- ja terveysministeriön laatimien työympäristön ja työhyvinvoinnin linjausten toimeenpanoon. Kuntoutussäätiö teki selvityksen yhteistyössä Oxford Researchin kanssa.

Lisätietoja 

Carolina Sierimo, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveysministeriö, p. 050 575 6250, [email protected]
Sari Pitkänen, tutkija, Kuntoutussäätiö, p. 044 781 3185 [email protected]

Sivun alkuun