Hyppää sisältöön
Media

Selvitys lastensuojelutyön kuormittavuudesta käynnistynyt

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 10.1.2018 14.00
Tiedote 2/2018

Ylisosiaalineuvos Aulikki Kananoja selvittää sosiaali- ja terveysministeriön toimeksiannosta, miten lastensuojelutyön kuormittavuutta voitaisiin vähentää.

Kananoja arvioi lastensuojelun henkilöstön riittävyyttä sekä etsii ratkaisuja lastensuojelutyön kuormittavuuteen ja työntekijöiden vaihtuvuuteen. Työntekijöiden määrä sekä työn organisoiminen on todettu keskeisiksi lastensuojelun laatuun vaikuttaviksi tekijöiksi useissa eri selvityksissä.

Lisäksi Kananoja laatii ehdotuksen lastensuojelun laadun varmistamiseksi yksilö- ja perhekohtaisen lastensuojelun siirtyessä kunnilta maakuntien järjestämisvastuulle vuonna 2020.

Selvitystyön tueksi asetetaan taustaryhmä ja asiantuntijasihteeri. Selvityshenkilön ja sihteerin toimikausi kestää 31.12.2018 saakka.

Selvitys tehdään osana lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa (LAPE), jossa luodaan sisältöä ja rakenteita sote-uudistukseen.

LAPE-muutosohjelmassa vahvistetaan sekä perus- että erityispalveluita, jotka verkostoidaan perhekeskuksiin. Lastensuojelutyötä uudistetaan tiimiperustaiseksi ja monitoimijaiseksi. Myös perheterapeuttista osaamista vahvistetaan.

Lisätietoja

Aulikki Kananoja, ylisosiaalineuvos, p. 0400 289 796
Maria Kaisa Aula, hankejohtaja, LAPE-muutosohjelma, [email protected], p. 0295 163 6588

Sivun alkuun