Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Miten aktiivimalli muuttuu huhtikuun alussa?

Sosiaali- ja terveysministeriö
13.2.2019 12.26
Uutinen

Työttömien mahdollisuuksia täyttää aktiivimallin vaatimukset laajennetaan 1. huhtikuuta. Valtioneuvoston asetus laajentaa niiden toimijoiden joukkoa, joiden järjestämä työllistymistä tukeva toiminta hyväksytään aktiivimallin edellyttämäksi aktiivisuudeksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö järjestää 18. helmikuuta klo 12.30 alkaen yhdessä työ- ja elinkeinoministeriön, työhallinnon kehittämis- ja hallintokeskuksen ja Väestörekisterikeskuksen kanssa koulutustilaisuuden, jossa kerrotaan kuka voi jatkossa olla aktiivimallissa huomioitavan toiminnan järjestäjä, mitä työllistymistä tukeva toiminta aktiivimallissa on ja kuinka järjestäjät voivat tarjota työttömyysturvan saajille tietoa järjestämästään toiminnasta.

Tilaisuutta voi seurata verkkolähetyksenä

Aktiivimallin mukaisesti järjestettävä toiminta tukee työllistymistä

Aktiivimallin aktiivisuuden ehdot täyttävän toiminnan tulee olla työllistämistä tukevaa. Tämä voi olla valmennusta tai valmennusta vastaavaa toimintaa, joka edistää työllistymistä. Osallisuutta ja hyvinvointia tukeva toiminta ei edelleenkään ole aktiivimallin mukaista aktiivisuutta kerryttävää toimintaa.

1.4. alkaen muun muassa kunnan, kuntayhtymän, Työttömien Keskusjärjestö ry:n tai sen jäsenyhdistyksen tai julkista rahoitusta saavan rekisteröidyn yhdistyksen järjestämä toiminta voisi kerryttää aktiivisuutta. Myös ammattiliito tai ammattijärjestö tai näiden yksin tai yhdessä perustama säätiö voisi järjestää toimintaa joka olisi aktiivisuutta kerryttävää. Lisäksi työnantajan järjestämä muutosturvakoulutus kerryttäisi osallistujalle aktiivisuutta.

Toimintaa järjestävän olisi aina annettava osallistujalle todistus. Todistuksella työttömyysturvan hakija osoittaa työttömyysetuuden maksajalle eli työttömyyskassalle tai Kelalle osallistuneensa työllistymistä tukevaan, aktiivimallissa huomioitavaan toimintaan.

Lisätietoja

hallitusneuvos Marjaana Maisonlahti, p. 02951 63288, [email protected]

Sivun alkuun