Hyppää sisältöön
Media

Ajankohtaista tietoa Wuhanin koronaviruksesta

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.1.2020 14.29
Uutinen

Huom! Tiedotetta muokattu 29.1.2020 klo 19.00: Lisätty lause "Ensimmäinen tautitapaus todettiin Suomessa 29.1.2020" sekä linkki THL:n tiedotteeseen.

Kiinassa Hubein provinssin alueella, erityisesti Wuhanissa, on todettu uuden koronaviruksen (2019-nCoV) aiheuttama epidemia. Tautitapauksia on sittemmin todettu myös muualla maailmassa.

Suomessa ensimmäinen tautitapaus todettiin keskiviikkona 29.1.2020. Tilannetietoa saa parhaiten seuraamalla THL:n verkkosivuja thl.fi

Sairastuneiden oireita ovat olleet kuume, yskä ja hengenahdistus. Koronavirustartuntaa voi parhaiten ehkäistä hyvällä käsihygienialla.

Mahdollisten tautitapausten nopea tunnistaminen on tärkeää, jotta tehokkailla torjuntatoimilla voidaan vähentää jatkotartuntojen riskiä. Suomen sairaaloissa on valmius tutkia ja hoitaa koronavirusinfektioita eristysolosuhteissa.

Maailman terveysjärjestö WHO ei toistaiseksi suosittele erityisiä toimia matkailijoille eikä rajoituksia matkustamiseen tai kansainväliseen kauppaan. Suomessa ulkoministeriö vastaa matkustustiedotteiden antamisesta. 

Sosiaali- ja terveysministeriö seuraa tilannetta yhdessä muiden viranomaisten kanssa sekä Suomessa että kansainvälisesti. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tekee tiivistä yhteistyötä Euroopan tautienehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) ja Maailman terveysjärjestön (WHO) kanssa.

THL:n verkkosivuilla kootusti tietoa

Wuhanin koronaviruksesta on koottu kattavasti tietoa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuille. Sivuja päivitetään jatkuvasti.

Sivuilta löytyy myös ohjeita tartuntojen torjumiseksi. Sosiaali- ja terveysministeriö kehottaa seuraamaan näitä sivuja lisätietojen saamiseksi Wuhanin koronaviruksesta.

Sivun alkuun