Hyppää sisältöön
Media

”Sote100” – lakipaketti eduskunnan käsittelyyn

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 15.4.2021 14.29
Tiedote

Hallitus esittää teknisiä muutoksia useisiin eri ministeriöiden hallinnonalan lakeihin. Lakipaketissa on kyse sote-uudistukseen keskeisesti liittyvien lakien täsmennyksistä ja päivittämisestä. Hallitus esittää muutoksia kaikkiaan 109 lakiin.

Pääministeri Marinin hallitus antoi eduskunnalle 8.12.2020 esityksen hyvinvointialueiden perustamisesta sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ja pelastustoimen järjestämisen uudistamisesta. Uudistukseen liittyy myös mittava voimassa olevien lakien muutostyö, jossa on tehty reilun sadan lain tarkastus.

Nyt hallituksen eduskunnalle antamassa niin sanotussa SOTE100 -esityksessä ehdotetaan tehtäväksi eri ministeriöiden hallinnonalan lakeihin sote-uudistusta koskevasta lainsäädännöstä johtuvat tekniset muutokset. Lisäksi tehtäisiin Uudenmaan erillisratkaisuun liittyvä tietojohtamista koskeva sisällöllinen täydennys. Näillä muutoksilla on tarkoitus päivittää eri hallinnonalojen lainsäädäntö vastaamaan uutta rakenteellista toimintakenttää ja järjestämisvastuuta.
Lait on tarkoitettu tulemaan voimaan 1.1.2023.

HE 56/2021

Lisätietoja

Maria Huttunen,  STM, p. +358 295 163 717, [email protected]

sote-uudistus
Sivun alkuun