Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Vahvistetaan nuorten toimintakykyä ja osallisuutta - hankehaku alkaa

Sosiaali- ja terveysministeriö
14.10.2016 15.49
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö julistaa haettavaksi valtionavustuksia maakunnissa toimiville hankkeille.

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen Nuorisotakuuta yhteisötakuun suuntaan -kärkihankkeen tavoitteena on vähentää koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten määrää. Sosiaali- ja terveysministeriön vetovastuulla on nuorisotakuun toimenpide 3: Vahvistetaan nuorten sosiaali‐ ja terveyspalveluita, mielenterveyspalveluita sekä taataan kuntoutuspaikat.

Sosiaali- ja terveysministeriö etsii nyt

  1. hanketta, joka rakentaa ja vakiinnuttaa yhteistoimintamallia koulutuksen ja työelämän ulkopuolella olevien nuorten toiminta- ja työkyvyn sekä osallistumismahdollisuuksien vahvistamiseksi.

  2. pienimuotoisia kokeiluhankkeita etsimään uudenlaisia innovatiivisia ratkaisuja nuorten palvelujen pulmakohtiin.

Sosiaali- ja terveysministeriö julistaa haettavaksi enintään 3,5 miljoonan euron valtionavustusta vähintään kahdessa maakunnassa toimivalle hankkeelle, joka toteuttaa edellä kohdassa 1) kuvattuja tavoitteita erityisesti hyödyntämällä ja kehittämällä jo olemassa olevia toimintoja ja palveluita innovatiivisesti yhdessä, sekä noin 50 - 100 000 euron valtionavustusta kohdassa 2) kuvatuille enintään kolmelle kokeilulle.

Hankkeet ovat enintään kaksivuotisia, ja niitä rahoitetaan kansallisen valtionavustuslainsäädännön sekä EU:n valtiontukisäännösten mukaisesti.

Lue lisää hankkeiden valinnasta ja valtionavustusten hakemisesta hakuilmoituksesta. Tarkemmat tiedot löytyvät yleisestä hakuohjeesta (http://stm.fi/karkihankkeet/rahoitushaut/ohjeet-ja-lomakkeet).

Valtionavustushaku on avoinna 9.12.2016 asti

Tarvittaessa sosiaali- ja terveysministeriö järjestää valtionavustuksen saaneille toimijoille tarkoitetun neuvottelutilaisuuden hankesuunnitelmien viimeistelyä varten.

Lisätietoja

Sivun alkuun