Hyppää sisältöön
Media

Työturvallisuus ja työterveys ovat perusoikeuksia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 4.9.2017 7.48
Uutinen

Työoloja voidaan parantaa maailmanlaajuisesti jos kaikki lukuisat työterveyttä ja työturvallisuutta koskevat kansainväliset julistukset, strategiat ja lainsäädäntö otetaan osaksi käytännön työtä. Kansainvälisen työjärjestön (ILO) mukaan tehtävää varten tulisi perustaa uusi laaja koalitio, joka huolehtisi täytäntöönpanosta.

Suomi tukee aloitetta koalition perustamisesta ja haluaa olla mukana perustamassa koalitiota yhdessä ILO:n, International Commission on Occupational Health (ICOH) sekä muiden maiden ja järjestöjen kanssa.

”Olemme kansainvälisellä tasolla sopineet erinomaisista tavoitteista työterveyteen ja työturvallisuuteen liittyen. Ne on nyt muutettava todellisiksi käytännöiksi, jotta kaikkien työelämä paranisi”, sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila sanoo työsuojelun maailmankongressissa Singaporessa.

Ministeri Mattilan mukaan työsuojelun maailmankongressi on paras mahdollinen paikka uuden yhteistyön käynnistämiseksi.

”Turvalliset ja terveet työolot kuuluvat kaikille. Ei pelkästään siksi että sillä säästetään rahaa, vaan ennen kaikkea siksi, että työturvallisuus ja työterveys ovat ihmisen perusoikeus”, ministeri Mattila sanoo.

Koalition perustaminen on keskeinen osa keskustelua Maailman Työsuojelukongressissa Singaporessa 3.–6. syyskuuta. ILO kutsuu kiinnostuneet maat ja organisaatiot lähikuukausina perustamistilaisuuteen, jossa sovitaan tehtävistä ja vastuista.

Koalition tavoitteena on muuntaa esimerkiksi YK:n kestävän kehityksen tavoitteet, G7 ja G20 aloitteet ja EU:n työsuojelustrategia käytännön toiminnaksi ja avuksi.

Lisätietoja

neuvotteleva virkamies Wiking Husberg, p. +358 29 51 63475, [email protected]

Sivun alkuun