Hyppää sisältöön
Media

Tule pohtimaan, millainen on sosiaalihuollon rooli tulevaisuudessa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 4.10.2019 15.50
Uutinen

Sosiaalihuoltoa ja sosiaalipalveluja uudistetaan osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus –ohjelmaa. Valmisteilla olevan ohjelman tarkoituksena on kehittää laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, josta ihminen saa palvelunsa sujuvasti ja avun yksilöllisiin tarpeisiin. Millaiset ovat suunnitelmat sosiaalihuollon uudistamiseksi?

Sosiaali- ja terveysministeriö, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja sosiaalialan osaamiskeskukset järjestävät syksyllä 2019 viisi pääosin samansisältöistä tapahtumaa, joissa pohditaan sosiaalihuollon tulevaisuutta.

Osallistujiksi toivotaan erityisesti kuntien sosiaalihuollon johtavia viranhaltijoita, esimiehiä ja kehittämistyötä tekeviä. Kaikkien asiasta kiinnostuneiden on mahdollisuus seurata tapahtuman aamupäivän osuutta suorana verkossa.

Tilaisuuksien tarkemmat ohjelmat ja ilmoittautuminen:

Keväällä tehdyt selvitykset pohjustavat sosiaalityön kehittämistä

STM julkaisi keväällä 2019 useita selvityksiä sosiaalityöstä. Niiden tavoitteena oli muun muassa kirkastaa aikuissosiaalityön tulevaisuuden tavoitteita, selventää sosiaalityön asemaa julkisena hallintotehtävänä ja pohtia sosiaalihuollon ammattihenkilölain muutostarpeita.

Selvityksistä on saatu tärkeää pohjaa sosiaalityön kehittämiselle. Osaa selvityksistä esitellään tarkemmin syksyn tilaisuuksissa.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Virva Juurikkala, p. 02951 63204

Sivun alkuun