Sosiaalihuollon tulevaisuus -seminaari/työpaja, Helsinki

Maanantai 28.10.2019 klo 09.00 –  16.00

Uuden hallitusohjelman mukaan STM käynnistää tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusten kehittämisen. Tule kuulemaan lisää ja keskustelemaan hallitusohjelman toimeenpanosta ja suunnitelmista erityisesti sosiaalihuollossa. Mikä on sosiaalihuollon tulevaisuus ja etenevätkö suunnitelmat oikeaan suuntaan?

Sosiaalihuolto osana Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskusta

Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelman tarkoituksena on kehittää laaja-alainen sosiaali- ja terveyskeskus, josta ihminen saa laadukkaat palvelut sujuvasti ja avun yksilöllisiin tarpeisiin. Tarkoituksena on samalla kehittää sosiaalihuoltoa ja tuoda sosiaalihuollon ja sosiaalipalvelujen näkemykset vahvasti mukaan valmisteluun.

STM, THL ja sosiaalialan osaamiskeskusverkosto järjestävät valtakunnallisen aluekierroksen, jossa käsitellään uuden hallitusohjelman mukaista sosiaali- ja terveyskeskus -ohjelmaa ja erityisesti sosiaalihuoltoa.

Tilaisuudet järjestetään Kuopiossa, Helsingissä, Turussa, Tampereella ja Oulussa.

Tilaisuuden ohjelma

Tilaisuuden aamupäivä koostuu STM:n ja THL:n puheenvuoroista, jotka liittyvät sosiaalihuollon kehittämiseen osana uuden hallitusohjelman toimeenpanoa. Lisäksi aamupäivällä kuullaan vaihtuvia esityksiä STM:n keväällä 2019 julkaisemista sosiaalityöhön liittyvistä selvityksistä.

Iltapäivällä käydään työpajoissa keskusteluja hallitusohjelman ehdotetuista toimenpiteistä ja alueellista sosiaalityön ja sosiaalihuollon kehittämistarpeista.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Virva Juurikkala, p. 0295 163 204

Sosiaalialan osaamiskeskus (ilmoittautuminen ja käytännön järjestelyt)

Kohderyhmät: julkinen hallinto, kunnat