Hyppää sisältöön
Media

Terveysministerit keskustelevat Ukrainan sodan terveysvaikutuksista, rokotuksista sekä syövästä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2022 15.27
Tiedote 198/2022

EU:n terveysministerit kokoontuvat epäviralliseen kokoukseen Prahassa 7.9.2022. Kokouksessa keskustellaan Ukrainan sodan terveysvaikutuksista, rokotuksista sekä syövästä ja EU:n syöväntorjuntaohjelman toimeenpanosta.

”Terveyssektorilla on merkittävä rooli Ukrainan auttamisessa. Suomi osallistuu EU:n pelastuspalvelumekanismin kautta haavoittuneiden ja muiden potilaiden evakuointiin ja tarpeen mukaiseen hoitoon.

On tärkeää, että tuemme myös ukrainalaisten pakolaisten mielenterveyttä. Suomeen saapuville järjestetään kriisiapua, minkä lisäksi suomalaiset mielenterveysammattilaiset ovat muun muassa tuottaneet Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuille ukrainankielisiä materiaaleja vaikeassa tilanteessa selviämisen tueksi. Verkkomateriaalien etuna on, että niitä voi käyttää myös Ukrainassa ja muualla Suomen ulkopuolella”, toteaa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén.

Epävirallisissa ministerikokouksissa ei tehdä päätöksiä, mutta niiden keskusteluilla on merkittävä painoarvo EU:n toiminnassa.

Epävirallisen ministerikokouksen jälkeen pidetään HERA:n johtoryhmän kokous ministeritasolla.
Sen aiheena on rokotesopimusten tulevaisuus. HERA on terveysuhkiin varautumisesta ja reagoinnista vastaava EU-viranomainen.

Suomea edustaa molemmissa kokouksissa perhe- ja peruspalveluministeri Aki Lindén.

Lisätietoja:

Kansainvälisten asiain johtaja Pasi Korhonen, p. 0295163175, [email protected]
Osastopäällikkö Taneli Puumalainen, p. 0295163280, [email protected]

Sivun alkuun