Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

STM myönsi poikkeusluvan HUSille Peijaksen sairaalan keittiön peruskorjaukseen

Sosiaali- ja terveysministeriö
20.2.2020 14.06
Tiedote 32

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirille myönnettiin sote-rakennusinvestointia koskeva poikkeuslupa Peijaksen sairaalan huonokuntoisen keittiön peruskorjaukseen ja laajennukseen.

Peijaksen sairaalan keskuskeittiön peruskorjaushankkeessa kunnostetaan keittiön nykyiset tuotantotilat, laajennetaan konehuone ja tehdään väistötilat, joilla turvataan sairaalan ateriapalvelut rakentamisen aikana.

Peruskorjaus tarvitaan, sillä keittiön tilat ovat vanhentuneet, käyneet ahtaiksi, eikä niiden kunto vastaa ammattikeittiölle asetettuja vaatimuksia. Hygieniavaatimusten täyttäminen ja keittiötoiminnan jatkuminen edellyttävät peruskorjausta.

Keittiössä hoidetaan Peijaksen sairaalan ja Vantaan kaupungin kiinteistössä olevien osastojen ruokapalvelut, mikä tarkoittaa päivittäin 1750–2000 aterian tuottamista.

STM myöntää poikkeusluvan, sillä hankkeen avulla saadaan asianmukaiset tilat keittiötoiminnoille, ja siinä on huomioitu alueen väestökehitys ja palvelutarve.

Hanke on tarkoitus toteuttaa vuosina 2020–2021. Hankkeen varsinaiset rakennusinvestointia koskevat kustannukset ovat yhteensä 5,4 miljoonaa euroa. Tilat tulevat sairaanhoitopiirin omistukseen.

Niin kutsuttu rajoituslaki edellyttää poikkeusluvan hakemista merkittäviin sosiaali- ja terveydenhuollon investointeihin. Kuntien ja kuntayhtymien on haettava poikkeuslupaa yli viiden miljoonan euron sosiaali- ja terveydenhuollon rakennusinvestointeihin.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Kirsi Kaikko, STM, p. 02951 63545, [email protected]

Sivun alkuun