Hyppää sisältöön
Media

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut kansanterveysuhkaan varautumista koordinoivan ryhmän

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 25.2.2020 8.57
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut sosiaali- ja terveydenhuollon varautumista ja johtamista tukevan koordinaatioryhmän uuden koronaviruksen takia.

Sosiaali- ja terveysministeriö vastaa Suomessa valtakunnallisesta terveydenhuollon häiriötilantei-siin tai niiden uhkaan varautumisesta ja näiden tilanteiden johtamisesta. Ryhmän tavoite on tehostaa johtamista ja toimenpiteiden koordinointia STM:n toimialalla.

WHO on julkistanut COVID-19 -viruksen aiheuttaman epidemian kansainväliseksi kansanterveysuhaksi. Koordinaatioryhmän tehtävä on suunnitella, johtaa ja yhteensovittaa uudesta koronaviruksesta aiheutuvia torjuntatoimenpiteitä sosiaali- ja terveydenhuollossa. Lisäksi se tukee Terveyden ja hyvinvoinnin laitosta, Fimeaa, Valviraa, aluehallintovirastoa ja kuntien sekä kuntayhtymien viranomaisia näiden toiminnassa uhan torjumiseksi.

Koordinaatioryhmän alaisuudessa toimii operatiivinen ryhmä. Sen tehtävänä on ylläpitää tilannekuvaa kentällä ja sovittaa yhteen varautumisen toimenpiteitä. Ryhmien toimikausi on voimassa toistaiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriö ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tekevät yhteistyötä Maailman terveysjärjestön (WHO), EU:n jäsenmaiden, EU:n komission terveyspääosaston sekä Euroopan tautien ehkäisy- ja torjuntakeskuksen (ECDC) kanssa kaikkien tartuntatautien leviämisen estämiseksi.

Lisätietoja:

kansliapäällikkö Kirsi Varhila, p. 0295 163 338, [email protected]

Sivun alkuun