Hyppää sisältöön
Media

Saarikko: Tulevaisuuden ruokavalintojen perusta luodaan lapsuudessa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.11.2017 12.10
Tiedote 178/2017

Perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikko haastaa elintarviketeollisuuden ja kaupan kehittämään parempia ja entistä terveellisempiä tuotteita lapsille. ”Lapsia varten tarvitaan hyvä valikoima erityisesti heille sopivia terveellisiä ja hyvän makuisia tuotteita. Tämä on tärkeää siksi, että tulevaisuuden ruokavalintojen perusta valetaan lapsuudessa”, painotti Saarikko puhuessaan S-ryhmän järjestämässä Terveellisempää lapsille -tilaisuudessa 28. marraskuuta.

”Osa perheistä tarvitsee muita enemmän tukea siinä, että kotona pystytään täyttämään lautaset täyteen yhtä aikaa herkullista, houkuttelevaa ja terveyttä ylläpitävää ruokaa. Tässä kaupoilla on vastuuta esimerkiksi tuotteiden esillepanossa”, huomautti Saarikko.

Saarikko muistuttaa, että työtä lasten hyvän ravitsemuksen eteen tehdään koko ajan. Jo nyt on käytössä ”Syödään ja opitaan yhdessä” -kouluruokailusuositukset, ja parhaillaan työn alla ovat erilliset suositukset varhaiskasvatukseen. Saarikko kehottaa myös hankinnoista vastaavia päättäjiä tutustumaan ravitsemussuosituksiin ja hyödyntämään niitä täysimääräisesti.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Riikka Pirkkalainen p. 040 5395090

Sivun alkuun