Hyppää sisältöön
Media

Pohjoismaiset tasa-arvoministerit keskustelivat isyys ja hoiva -teeman eteenpäin viemisestä Suomen puheenjohtajakaudella

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 5.11.2020 16.33
Uutinen

Ministeri Thomas Blomqvist osallistui pohjoismaisten tasa-arvoministereiden videokokoukseen 5.11.2020. Kokouksen pääaiheita olivat isyys ja hoiva ja teeman eteenpäin vieminen Suomen Pohjoismaisen ministerineuvoston puheenjohtajakaudella vuonna 2021.

Suomi nostaa isyyden ja tasa-arvoisen vanhemmuuden tukemisen yhdeksi pohjoismaisen tasa-arvotyön pääteemaksi ensi vuonna. Teeman käsittelyä jatketaan marraskuussa 2019 julkaistun The State of Nordic Fathers -raportin tulosten pohjalta. Raportin mukaan hoitovastuu pohjoismaisissa perheissä ei jakaudu tasaisesti ja vanhemmuuteen ja hoivaan liitetään edelleen vanhentuneita stereotypioita.  

”Osallistumalla aktiivisesti vanhemmuuteen isät voivat luoda vahvoja siteitä lastensa kanssa samalla, kun he täyttävät lasten oikeuden kahteen läsnä olevaan vanhempaan”, pohjoismaisen yhteistyön ja tasa-arvon ministeri Blomqvist toteaa. 

Kokouksessa päätettiin myös pohjoismaisen tutkimushankkeen käynnistämisestä seksuaalisesta häirinnästä työelämässä. Seksuaalinen häirintä on iso ongelma kaikissa pohjoismaissa. Erityisesti seksuaalisesta häirinnästä työelämässä tarvitaan lisää tietoa.

Kokouksessa ministerit päättivät myös siitä, mitä asioita ministerineuvosto edistää sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asioissa. Ministerit päättivät lisäyksestä tasa-arvosektorin yhteistyöohjelmaan LGBTI-asioista. 

Lisätietoja

ministerin erityisavustaja Anna Abrahamsson, p. 02951 50029, [email protected]
erityisasiantuntija Hanna Onwen-Huma p. 02951 63233, [email protected]
 

Sivun alkuun