Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen tilaisuudessa kuultiin sidosryhmiä

Sosiaali- ja terveysministeriö
7.4.2016 13.54
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö kutsui järjestöt, kunta-alan toimijat ja hallinnonalansa laitokset keskustelemaan osatyökykyisten työhön paluusta ja työllistymisestä. Aktiivisessa keskustelussa kuului vahva yhteinen halu löytää uusia ratkaisuja.

Osatyökykyisille tie työelämään (OTE) -kärkihankkeen sidosryhmät kokoontuivat Säätytalolle 6. huhtikuuta ja pohtivat yhdessä ideoita hankkeen teemoihin. Keskustelua käytiin yhteisen osuuden jälkeen kolmessa ryhmässä ja päivän päätteeksi tulokset purettiin yhdessä. Ryhmät nostivat esiin muun muassa tarpeen muuttaa asenteita niin, että osatyökykyisten työllistämisen kynnys laskee ja tieto osatyökykyisistä työntekijöinä lisääntyy. Joustavuutta kaivattiin tilanteisiin, joissa osatyökykyinen siirtyy joko palvelun piiristä toiseen tai oppilaitoksesta työelämään.

Idea työkykytuunaamosta ja muistutus yhteistyön tärkeydestä

Ehdotus työkykytuunaamosta sai innostuneen vastaanoton. Tuunaamo tarjoaisi osatyökykyiselle tukea, tietoa ja valmennusta ja toimisi ponnahduslautana työelämään. Ryhmät loivat myös visioita kärkihankkeen yhteisiksi tavoitteiksi, kuten ”osatyökykyinen – asiakkaasta kansalaiseksi ja huoltosuhteesta veronmaksajaksi”. Huomiot eri toimijoiden välisen yhteistyön tärkeydestä leimasivat kaikkia ryhmäkeskusteluja.

Osatyökykyisille tie työelämään on hallituksen kärkihanke, jonka tavoitteena on, että osatyökykyiset ihmiset jatkavat työelämässä tai työllistyvät avoimille työmarkkinoille. Tämä lisää osatyökykyisten yhdenvertaisuutta ja elämänlaatua sekä vähentää valtion kustannuksia.

Lisätietoja

Hankepäällikkö, neuvotteleva virkamies Päivi Mattila-Wiro (STM), p. 029 516 3467, [email protected]

Osatyökykyisille tie työelämään -kärkihankkeen sivu

Sivun alkuun