Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Oppimateriaalia ihmiskaupan tunnistamiseksi sosiaali- ja terveysalan ammattilaisille

Sosiaali- ja terveysministeriö
4.3.2019 14.46
Uutinen

Ihmiskaupan tunnistamiseen ja uhrien auttamiseen on nyt sosiaali- ja terveydenhuollossa entistä paremmat mahdollisuudet, kun uusi Avaa ovi avulle -oppimateriaali on julkaistu alan ammattilaisten ja kouluttajien käyttöön.

Ihmiskaupan uhreja on vaikea tunnistaa. Käytännön ohjeille ja oppimateriaalille on kysyntää, sillä tietoa ihmiskaupan uhrien auttamisesta ja terveyden edistämisestä tarvitsevat esimerkiksi Suomen 300 000 sosiaali- ja terveysalan ammattilaista.

Uuteen aineistoon on koottu tietoa ihmiskaupasta ja sen vastaisesta työstä Suomessa. Lisäksi se sisältää tietoa uhrien oikeuksista sekä sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisten roolista uhrien auttajina. Aineisto antaa myös tietoa ja välineitä siihen, miten kohdata ihmiskaupan uhri ja miten uhrien hyvinvointia voi tukea.

Nyt julkaistuja oppimateriaaleja käytetään kevään aikana ammattilaisille suunnatuissa koulutuksissa, joita järjestetään yhteensä viidellä paikkakunnalla. 

Aineisto on tuotettu osana Ihmiskaupan uhrin terveys ja hyvinvointi Suomessa (HOIKU) -hanketta, joka tukee ihmiskaupan uhrien varhaista tunnistamista ja palveluohjausta terveydenhoidon ja sosiaalityön piirissä. Hankkeessa vahvistetaan lisäksi terveydenhoidon ja sosiaalityön toimijoiden valmiutta vastata ihmiskaupan uhrien erityisiin hoidon ja tuen tarpeisiin. Hankkeen rahoittaa Sosiaali- ja terveysjärjestöjen rahoituskeskus (STEA). 

Lisätietoja:

Neuvotteleva virkamies Pirjo Lillsunde, p. 02951 63177

Sivun alkuun