Hyppää sisältöön
Media

OECD:n terveysministerikokous käsittelee maiden terveysjärjestelmiä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 13.1.2017 12.37
Tiedote 7

Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila osallistuu OECD:n terveysministerikokoukseen ja korkean tason politiikkafoorumiin 16. – 17. tammikuuta Pariisissa. Ministerit keskustelevat terveysjärjestelmien kestävyydestä ja niiden uudistamisesta. Teema liittyy läheisesti myös sote-uudistukseen. Ministeri Mattila käyttää kokouksessa useita puheenvuoroja.

Terveysministerikokouksessa Mattila puhuu sosiaali- ja terveyspalveluiden integraatiosta Suomen sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksessa. Ministeri kertoo myös Suomen näkemyksistä miten OECD:n terveyskomitean työtä tulisi kehittää ja terveydenhuollon ammattilaisten roolien uudistamisesta Suomessa.

Lisäksi ministeri Mattila pitää puheenvuoron terveyspalveluiden tulevaisuutta käsittelevässä terveysministereiden paneelikeskustelussa.

Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD on yhteistyöjärjestö, joka tuottaa tietoa jäsenmaiden poliittisen päätöksenteon tueksi. Järjestö on kiinnostunut seuraamaan Suomen sote-uudistusta ja sen toteutumista.

OECD:n kiinnostus sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan asioita kohtaan on kasvanut viime vuosina. Tarkastelun kohteena ovat olleet muun muassa terveysmenojen kehitys, terveyspalveluiden laatu, niiden saatavuus ja tehokkuus, mielenterveyspalvelut, terveyden edistäminen, päihdehaitat sekä terveyserot.

Lisätietoja:

kansainvälisten asiain johtaja Pasi Korhonen, p. 02951 63649
finanssineuvos Timo A. Tanninen, p. 02951 63572

Sivun alkuun