Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Mattila
Suomi on hyvä paikka Euroopan lääkevirastolle

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 12.4.2017 8.35
Tiedote 52

Suomi on ilmoittanut tavoittelevansa Euroopan lääkevirastoa. Sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan mukaan hakuprosessi on tilaisuus tehdä Suomen osaamista näkyväksi ja houkutella siten terveysalan investointeja Suomeen.

- Suomen lääkealan osaaminen on erityisen vahvaa tulevaisuuden kannalta keskeisillä aloilla. Meillä on vaativaa erityisosaamista, meillä on biopankkeja ja perustamme pian myös genomikeskuksen. Biologiset lääkkeet ovat vahvaa osaamisaluettamme. Suurena virastona Euroopan lääkevirasto eli EMA parantaisi myös maamme työllisyyttä ja vahvistaisi entisestään terveysalan osaamista Suomessa, toteaa ministeri Mattila.

Suomen lääkehuolto toimii hyvin ja lääketurvallisuus on maassamme korkealla tasolla. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on Euroopan laajuisesti arvostettu viranomainen, jolla on vahva rooli myös EMA:n toiminnassa.

Ministerin mukaan EMA:n sijoittaminen Suomeen toisi myös synergiaetuja EU:n kemikaaliviraston kanssa. Molempien virastojen sijaitseminen Suomessa mahdollistaisi myös yhteistyön syventämisen.

- Synergiaetu on merkittävä peruste EMA:n saamiseksi Suomeen. Vastaavaa kilpailuetua ei ole muilla mailla, muistuttaa ministeri Mattila.

- Suomi on turvallinen maa, jossa on vakaa yhteiskunta. Pystymme tarjoamaan EMA:lle nykyaikaiset tilat. Meillä on hyvää IT-osaamista, jolla pystymme huolehtimaan viraston tietotekniikan ylläpidosta ja kehittämisestä, listaa ministeri Mattila muita Suomen vahvuuksia.

Ministerin mukaan asiantuntijuudella, sekä sidosryhmien ja kansallisen lääkeviraston vahvalla tuella takaamme EMAlle sujuvan siirtymisen Suomeen. Suomeen on myös helppo matkustaa. Helsinki-Vantaan kansainvälinen lentokenttä tarjoaa suoria lentoyhteyksiä niin Eurooppaan kuin Aasiaan.

Euroopan lääkevirasto on EU:n kolmanneksi suurin virasto ja se sijaitsee nyt Lontoossa. Virasto siirretään sieltä pois Britannian EU-eroprosessin myötä.

Lisätietoja:

ylijohtaja Kirsi Varhila, p. 0295 163338, [email protected]

Sivun alkuun