Hyppää sisältöön
Media

Ministeri Blomqvist Euroopan parlamentin valiokunnan kuultavana

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2019 10.14
Uutinen

Tasa-arvoministeri Thomas Blomqvist on ensi viikolla Euroopan parlamentin kuultavana Brysselissä. Ministeri esittelee Suomen EU-puheenjohtajakauden painopisteet vastuualueelleen kuuluvassa valiokunnassa.

Suomen puheenjohtajakauden painopisteitä ovat yhteiset arvot ja oikeusvaltioperiaate EU:n toiminnan kulmakivenä, kilpailukykyinen ja sosiaalisesti eheä EU, kansalaisten kokonaisturvallisuuden takaaminen sekä EU globaalina ilmastojohtajana.

Ministeri Blomqvist on naisten oikeudet ja sukupuolten tasa-arvo -valiokunnan (FEMM) kuultavana 23. syyskuuta. Valiokunnan vastuualueita ovat naisten oikeuksien edistäminen sekä unionissa että kolmansissa maissa, yhtäläisiä mahdollisuuksia edistävä politiikka, sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen, naisten oikeuksia koskevien kansainvälisten sopimusten ja yleissopimusten seuranta ja täytäntöönpano sekä kaikenlaisen sukupuoleen perustuvan väkivallan ja syrjinnän poistaminen.

Kuulemiset ovat osa Suomen EU-puheenjohtajakautta. Puheenjohtajamaan ministerit käyvät puheenjohtajakauden alussa kukin vuorollaan parlamentin kuultavana.

Valiokunnat valmistelevat asiat parlamentin täysistuntokäsittelyyn

Euroopan parlamentin täysistuntoja ennen asiat valmistellaan valiokunnissa, jotka muodostuvat parlamentin jäsenistä. Ne ovat työryhmiä, jotka ovat erikoistuneet eri temaattisiin kokonaisuuksiin.

Valiokunnat voivat kuulemisten yhteydessä esittää ministereille kysymyksiä ajankohtaisista aiheista. Ministerit edustavat parlamenttikuulemisissa EU-puheenjohtajamaana ensisijaisesti koko EU:n neuvostoa. Parlamentin valiokunnat tarkastelevat komission lainsäädäntöehdotuksia samaan aikaan kuin EU-jäsenmaista koostuva EU:n neuvosto. Euroopan parlamentti hyväksyy Euroopan komission ehdotuksiin perustuvaa EU-lainsäädäntöä yhdessä EU:n neuvoston kanssa.

Valiokuntien kokoukset lähetetään suorana verkossa.

Lisätietoja:

asiantuntija Elisa Palminen p. +358 295 163 465

neuvotteleva virkamies Eeva Raevaara p. +358 295 163 205

Sivun alkuun