Hyppää sisältöön
Media

Koronapassin tilapäiset rajoitukset tulevat voimaan Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiireissä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 30.12.2021 13.59
Tiedote 424/2021

Valtioneuvosto on muuttanut tartuntatautilain asetusta 58 i §, jolla koronapassin käyttöä rajataan määräaikaisesti. Koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille Itä-Savon ja Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiireissä.

Asetuksen muutos tulee voimaan perjantaina 31.12.2021 klo 00.

Asetuksella rajoitetaan poikkeuksellisesti koronapassin vaikutuksia siten, että 30.12.2021–20.1.2022 koronapassia ei voi käyttää yleisötilaisuuksissa ja asiakastiloissa vaihtoehtona alueellisille rajoituksille.

Asetus koskee kaikkia yleisötilaisuuksia ja asiakastiloja, joihin kohdistuu voimassa olevia rajoituksia. Alueelliset viranomaiset päättävät, millaisia rajoituksia alueilla on käytössä. Rajoituksiin liittyviin kysymyksiin vastaavat ja niitä valvovat aluehallintovirastot.

Tätä poikkeusta sovelletaan leviämisvaiheen tunnusmerkit täyttävien sairaanhoitopiirien alueilla, eli Helsingin ja Uudenmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon, Itä-Savon, Pohjois-Savon, Keski-Suomen, Vaasan, Etelä-Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Länsi-Pohjan ja Lapin sairaanhoitopiirin alueilla.

Kyseessä on poikkeuksellisen epidemiatilanteen edellyttämä tilapäinen sääntely, jolla osaltaan turvataan oikeutta terveyteen ja hyvinvointiin hillitsemällä taudin nopeaa leviämistä. Rokotuskattavuuden lisääminen on tärkein keino tehokkaalle epidemiantorjunnalle.

Sosiaali- ja terveysministeriö ohjeistaa aluehallintovirastoja tarkastelemaan omien toimialueidensa yleisötilaisuuksiin ja asiakastiloihin kohdistuvia rajoituksia erityisesti matalan riskin tilaisuuksien kohdalla.

KORJAUS 30.12.2021 klo 15.40: Tiedotteen otsikossa ja ingressissä luki aiemmin virheellisesti, että koronapassin käytön rajoitukset tulevat voimaan Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä torstaina 31.12.2021. Koronapassin käytön rajoitukset tulevat voimaan Itä-Savon sairaanhoitopiirissä perjantaina 31.12.2021. Rajoitukset ovat jo voimassa Etelä-Savon sairaanhoitopiirissä

Lisätietoa

johtaja Jaska Siikavirta, [email protected]
osastopäällikkö Taneli Puumalainen, [email protected]

Omakantaa koskevat kysymykset: Omakannan asiakaspalvelu: [email protected] 

Lukusovellusta koskevat tekniset käyttötukikysymykset: Korona-info, p. 0295 535 535

Asetukset

Sivun alkuun