Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Kansainvälinen yhteistyö vauhdittaa työolojen parantamista

Sosiaali- ja terveysministeriö
11.11.2019 11.03
Tiedote 135

Useat eri maat ja kansainväliset järjestöt ovat sitoutuneet vauhdittamaan työolojen parantamista entistä tiiviimmällä yhteistyöllä.

Suomen aloitteesta perustettu kansainvälinen yhteistyömuoto eli koalitio työolojen parantamiseksi (Global Coalition on Occupational Safety and Health) esitellään huomenna 12.11. työsuojelun Vision Zero Summitissa Helsingissä. Tilaisuuden avaa ja lähtölaukauksen koalitiolle antaa sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.

“On selvää, että työn muuttuessa myös työsuojelun on muututtava. Uskon, että työsuojelun merkitys kasvaa sitä mukaa kuin teknologia kehittyy ja työ saa uusia muotoja - työturvallisuus ja työterveys tulevat entistä tärkeämmiksi. Tarvitsemme nyt uutta, rajat ylittävää yhteistyötä”, sanoo ministeri Pekonen.

Koalition tavoitteena on tuoda käytännön ratkaisuja työolojen parantamiseksi kaikkialla maailmassa panemalla toimeen YK:n, G7- ja G20-maiden sekä Euroopan unionin sitoumukset työterveyden ja -turvallisuuden parantamiseksi.

Maailman työjärjestö ILO toimii koalition sihteeristönä, ja koalitioon kuuluvat muun muassa Euroopan unioni, International Commission on Occupational Health ICOH, Maailman terveysjärjestö WHO tarkkailijajäsenenä sekä valtioita kaikilta eri mantereilta.

Lisätietoja:

Päivi Hämäläinen, erityisasiantuntija, p. 0295 163 590, [email protected]

Sivun alkuun