Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Hyvinvointitalousteema esillä EU-pääjohtaja Bucherin Helsingin vierailulla 7.3.

Sosiaali- ja terveysministeriö
6.3.2019 13.23
Tiedote 35

Suomi valmistautuu heinäkuussa alkavaan EU-puheenjohtajuuteen. Osana valmistautumista EU:n terveyden ja elintarviketurvallisuuden pääosaston pääjohtaja Anne Bucher vierailee Helsingissä torstaina 7. maaliskuuta.

Bucher puhuu yhdessä sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilan kanssa seminaarissa, jossa esitellään sosiaali- ja terveysministeriön EU-puheenjohtajakauden suunnitelmia. Seminaarissa puhuvat myös eduskunnan tulevaisuusvaliokunnan varapuheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen sekä Palkansaajien tutkimuslaitoksen johtaja Elina Pylkkänen.

Pääjohtaja Bucher keskustelee Suomen EU-puheenjohtajakauden terveysteemoista myös yhdessä sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukeen ja maa- ja metsätalousministeriön kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallion kanssa.

Hyvinvointitalous kuvastaa hyvinvoinnin ja talouden suhdetta

Sosiaali- ja terveysministeriössä valmistellaan yhdeksi puheenjohtajakauden kantavaksi teemaksi hyvinvointitaloutta. Hyvinvointitaloudessa tarkastellaan hyvinvoinnin ja talouden vastavuoroista suhdetta.

Hyvinvointitaloudessa pohditaan erityisesti sitä, miten sosiaali-, terveys-, tasa-arvo-, koulutus- ja työllisyyspolitiikka vaikuttavat talouden kasvuun ja vakauteen ja kuinka talouskasvu tuottaa ihmisten hyvinvointia. Tämä vastavuoroisuus vaikuttaa myös yhteiskunnan vakauteen, turvallisuuteen ja rauhaan.

Suomi on Euroopan unionin neuvoston puheenjohtaja 1.7.-31.12.2019.

Lisätietoja

erityisasiantuntija Noora Saarinen, p. +358 295 163 039 (hyvinvointitalous)
suunnittelija Elisa Palminen, p. +358 295 163 465 (mahdolliset Anne Bucherin haastattelupyynnöt)

Sivun alkuun