Hyppää sisältöön
Media

Hyvinvointitalouskonferenssi: Suomi haluaa lisätä hyvinvoinnin ja talouskasvun yhteenkuuluvuutta EU:ssa

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 16.9.2019 17.39
Uutinen

Suomi haluaa lisätä EU:n päättäjien ymmärrystä siitä, että hyvinvointipolitiikkaa ja talouspolitiikkaa pitää käsitellä yhdessä. Tästä teemasta keskustellaan hyvinvointitalouskonferenssissa Helsingissä 18.-19 syyskuuta. Hyvinvointitalous kuuluu Suomen EU-puheenjohtajuuskauden pääteemoihin ja konferenssi on yksi sosiaali- ja terveysministeriön järjestämistä päätapahtumista puheenjohtajuuskaudella.

Ihmisten hyvinvointi ja talouskasvu vaikuttavat toisiinsa. Ihmisten hyvinvointi on edellytys sekä talouskasvulle että yhteiskunnan ja talouden vakaudelle. Toisaalta talouskasvu lisää mahdollisuuksia kohentaa kaikkien ihmisten hyvinvointia. Hyvinvointitaloudessa tavoitteena on pitää yhteiskunnassa kaikki osallisina ja varmistaa yhdenvertaiset mahdollisuudet kaikille.

Hyvinvointitalous tarkoittaa sitä, että julkisia varoja sijoitetaan parantamaan ihmisten hyvinvointia. Sen seurauksena ihmiset sairastavat vähemmän, tekevät töitä ja maksavat veroja. Kun ihminen on terve ja voi hyvin, hän myös tarvitsee vähemmän sosiaali- ja terveyspalveluja. Tämä on kansantalouden näkökulmasta tärkeää, kun väestö ikääntyy Suomessa ja muualla Euroopassa.

Suomen johdolla valmistellaan parhaillaan ns. neuvoston päätelmiä hyvinvointitaloudesta. Neuvoston päätelmät on tarkoitus hyväksyä lokakuussa pidettävässä sosiaali- ja työllisyysministereiden kokouksessa. Päätelmät sisältävät toimenpidesuosituksia jäsenvaltioille ja Euroopan komissiolle.

Hyvinvointitalouskonferenssia voi seurata suorana verkkolähetyksenä.

Lisätietoja:
Erityisasiantuntija Noora Saarinen, p. 0295 163 039

Sivun alkuun