Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Asiakas on tärkein STM:n hallinnonalan digitalisaatiolinjauksissa

Sosiaali- ja terveysministeriö
6.10.2016 13.40
Uutinen

Sosiaali- ja terveysministeriö on julkaissut hallinnonalansa digitalisaatiolinjaukset.

Digitalisaatio terveyden ja hyvinvoinnin tukena - Sosiaali- ja terveysministeriön hallinnonalan digitalisaatiolinjaukset 2025 -julkaisussa on keskeiset linjaukset, jotka huomioidaan, kun hallinnonalan palveluja ja toimintoja digitalisoidaan.

Julkaisussa käsitellään sekä hallinnonalan yhteisiä linjauksia että eri osa-alueiden, kuten terveellisen työn sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen linjauksia. Lisäksi julkaisussa tuodaan esille, miten digitalisaatio vaikuttaa johtamiseen, toimintakulttuuriin ja rakenteisiin sekä yhdenvertaisuuteen.

Palveluja tuotetaan asiakaslähtöisesti

Digitalisaatiolinjausten ydinajatuksena on, että tulevaisuudessa palvelut kehitetään asiakaslähtöisesti ja tarjotaan asiakkaan kannalta mielekkäinä kokonaisuuksina. Tietoa ja palveluita tuotetaan kansalaisten, yhteisöjen ja yritysten yhteistyönä.

Digitalisaation täysimittainen hyödyntäminen edellyttää isoja muutoksia nykyisessä toimintaympäristössä. Digitalisaatio muuttaa maailmaa ja palveluiden tuottamista nopeassa syklissä. Kyse ei ole vain teknologiasta, vaan laaja-alaisesta muutoksesta, jossa tekemisen tavat, toimintaprosessit ja johtaminen muuttuvat. Tämä voi samalla tuoda myös merkittäviä kustannussäästöjä.

Linjaukset auttavat digitalisaation tehokkaassa hyödyntämisessä

Digitalisaatiolinjaukset määrittävät, miten digitalisaatiota hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti ja mitä tämä edellyttää eri toimijoilta. Linjaukset on laadittu yhdessä hallinnonalan laitosten kanssa.

”Linjausten keskeisenä tavoitteena on lisätä monitahoisen digitalisaatiokehityksen läpinäkyvyyttä ja tehdä asiasta helpommin lähestyttävän ja johdettavaa”, erityisasiantuntija Jukka Lähesmaa sosiaali- ja ministeriöstä toteaa.

Linjausten lähtökohtana ovat hallitusohjelman tavoitteet julkisten palvelujen digitalisoimisesta ja digitaalisen liiketoiminnan tukemisesta. Digitalisaatiolinjaukset ovat myös osa STM:n strategian päivitysprosessia. Seuraavaksi sosiaali- ja terveysministeriö suunnittelee linjausten toimeenpanon ja seuraa linjausten toteutumista.

Tutustu julkaisuun

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Jukka Lähesmaa, p. 02951 63139

Sivun alkuun