Hyppää sisältöön
Media

Yhtenäisillä kriteereillä ei peruta leikkausten keskittämistä

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 21.2.2018 16.21
Uutinen

Sote-uudistuksen keskeisiä tavoitteita on nykyistä parempi pääsy perusterveydenhuollon palveluihin, mutta myös erikoissairaanhoito vaatii kehittämistä. Sairaalaverkon ja päivystyspalvelujen uudistaminen osana sote-muutosta on jo hyvässä vauhdissa, kirjoittaa johtaja Tuija Kumpulainen blogissaan.

- Osa sairaaloista kipuilee edelleen muutoksen pyörteissä eikä ole yllätys, että terveydenhuoltolakiin ja sen nojalla annettaviin asetuksiin ehdotetut muutokset ovat synnyttäneet toiveita keskittämispäätösten purkamisesta. Ehdotusten tavoitteena on täydentää säädöksiä, ei palata takaisin valitulta keskittämisen reitiltä.

- Parhaillaan lausunnolla olevat ehdotukset valmistavat kenttää tulevaan maakuntamaailmaan, jossa sairaanhoitopiirien ostopalvelutkin muuttuvat. Esimerkiksi nykyisin maksusitoumuksilla tai palveluseteleillä tehdyt leikkausten ostot yksityisillä toteutetaan jatkossa todennäköisesti osittain asiakassetelillä. Tämä edellyttää yhtenäisiä kriteereitä julkisella rahalla tehtävään leikkaustoimintaan.

Lue lisää Kumpulaisen blogista

Sivun alkuun