Hyppää sisältöön
Media

WHO:n raportti Suomen terveysturvallisuudesta julki

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 28.6.2017 13.19
Uutinen

Maailman terveysjärjestö WHO on julkaissut raportin konkreettisista suosituksista toimenpiteiksi, joilla voidaan kehittää terveysturvallisuutta Suomessa.

Suomessa terveysturvallisuustyö perustuu kokonaisturvallisuuden toimintamalliin. Viranomaiset, elinkeinoelämä ja järjestöt varautuvat yhdessä erilaisiin rajat ylittäviin terveysuhkatilanteisiin.

Tällaisia terveysuhkia ovat esimerkiksi mikrobilääkeresistenssi, influenssapandemia tai muut epidemiat, jotka uhkaavat levitä maailmalaajuisiksi.

Suomalaisviranomaiset ovat aloittaneet WHO:n raportissa esitettyjen toimenpiteiden sisällyttämisen erilaisiin, jo olemassa oleviin strategioihin ja suunnitelmiin, jotka vahvistavat yhteiskunnan kokonaisturvallisuutta.

Eri maiden sekä WHO:n ja muiden kansainvälisten järjestöjen asiantuntijat arvioivat maaliskuun lopulla Suomen kykyä vastata erilaisiin rajat ylittäviin biologisiin, kemiallisiin, säteilyyn liittyviin ja muihin uhkiin.

Poikkeuksellisen laajan arvioinnin alustavat tulokset julkaistiin maaliskuussa. Terveysturvallisuusarvioita on tehty jo yli 40 maassa.

•    Joint External Evaluation of IHR Core Capacities of the Republic of Finland
•    Suomi on hyvin varautunut terveysuhkiin – kehitettävääkin löytyy (VNK tiedote 31.3.2017)

Lisätietoja:

lääkintöneuvos Anni Virolainen-Julkunen, p. 02951 63324
kansainvälisten asiain neuvos Outi Kuivasniemi, p. 02951 63117

Sivun alkuun