Hyppää sisältöön
Media

Työryhmä päivittää sisäilmaoireita ja niiden hoitoa koskevan suosituksen

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 3.10.2022 13.24
Tiedote 229/2022

Sosiaali- ja terveysministeriön asettama työryhmä päivittää suosituksen sisäilmaan liittyvästä oireilusta ja sen diagnosoinnista. Tärkein tavoite on, että sisäilmasta oireilevat potilaat tunnistetaan hyvin terveydenhuollossa ja he saavat mahdollisimman hyvää hoitoa ja kuntoutusta.

Suosituksessa on tarkoitus käydä läpi tärkeimmät sisäilma-altistukseen liittyvät sairaudet ja oiretyypit sekä käsitellä erilaisia hoitopolkuja ja terveydenhuollon kehitystarpeita. Päivityksessä huomioidaan myös ihmiset, joille kehittyy oireita sellaisissakin rakennuksissa, joissa ei olla havaittu sisäilmaoireille altistavia tekijöitä.

Eduskunta osoitti suosituksen päivitystä varten 300 000 euron määrärahan vuoden 2022 talousarvioon. Suositusta päivitettiin edellisen kerran noin 15 vuotta sitten, jonka jälkeen 
on tehty paljon tutkimusta sisäilman aiheuttamien terveyshaittojen hoidosta.

Tutkimuksen, hoidon ja sisäilmapotilaiden kannalta keskeiset tahot ovat nimenneet työryhmään omat edustajansa. Työryhmän toimikausi on 1.10.2022–31.12.2023 eli päivitys toteutetaan ensi vuoden loppuun mennessä. Suositus ja siihen liittyvät materiaalit lähetetään lausuttavaksi ennen suosituksen viimeistelyä ja julkaisemista. 

Lisätietoa:

neuvotteleva virkamies Vesa Pekkola, p. 0295 163 282, vesa.pekkola(at)gov.fi 
 

Sivun alkuun