Hyppää sisältöön
Media

Suomi lahjoitti koronarokotteita Nicaraguaan

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 8.7.2022 9.30
Tiedote 171/2022

Suomi on lahjoittanut Nicaraguan kansalle noin 400 000 kappaletta koronarokotteita. Lahjoitus saapui perille heinäkuun alussa. Suomi on sitoutunut kansainväliseen rokotesolidaarisuuteen ja painottaa erityisesti kaikkein haavoittuvimmassa asemassa olevien ihmisten oikeutta saada koronarokotteita.

Suomen rokotelahjoitukset matalan- ja keskitulotason maille käynnistyivät syksyllä 2021 ulkoministeriön kautta COVAX AMC-rokoteyhteistyömekanismiin, joka edistää rokotteiden tasavertaista saatavuutta globaalisti. Suomi on selvittänyt lahjoituskohteita ja tehnyt yhteistyötä EU:n komission sekä muiden Pohjoismaiden ja EU-maiden kanssa.

Suomessa on varastoissa riittävästi rokotteita siinäkin tapauksessa, että neljänsien rokoteannosten antamista laajennettaisiin nykyisestä. 

Koronarokotteita on saatu yli kansallisen tarpeen EU:n yhteisen rokotehankinnan kautta, koska pandemian alussa ei tiedetty, mitkä rokotteet lopulta onnistuvat ja saavat myyntiluvan. Hankintamääriin vaikutti myös tavoite saada rokotteita maahan mahdollisimman nopeasti. 

Lisätietoa

Sari Ekholm, lääkintöneuvos, p. 0295 163 447, [email protected]

Sivun alkuun