Hyppää sisältöön
Valtioneuvosto ja ministeriöt Media

Suomelle palkinto terveysturvallisuuden parantamisesta

Sosiaali- ja terveysministeriö
3.10.2016 10.13
Uutinen

Kansainvälisen terveysturvallisuusohjelma Global Health Security Agendan (GHSA) Suomen poikkihallinnollinen työryhmä saa palkinnon pitkäjänteisestä työstään katastrofiriskien vähentämiseksi.

Damir Cemerin-palkinnon jakaa European Forum for Disaster Risk Reduction kokouksessaan Helsingissä maanantaina 3. lokakuuta. Palkinnon vastaanottaa Suomen GHSA-työryhmän puheenjohtaja, sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee.

GHSA on lähemmäs 50 maan ja keskeisten kansainvälisten järjestöjen maailmanlaajuinen yhteistyöohjelma. Suomi oli ohjelman puheenjohtaja 2015.

Ohjelma on Suomen johdolla kehittänyt maa-arvio työkalun, jolla arvioidaan maiden terveysturvallisuutta ja tarvittavia lisätoimia. Riippumattomilla arvioinneilla autetaan maita havaitsemaan, ehkäisemään ja hallitsemaan tartuntatauteja ja biologisia uhkia.

Maailman terveysjärjestö WHO on käyttänyt työkalua jo 11 maa-arviossa.

Damir Cemerin-palkinnon jakaa ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Kai Mykkänen sekä YK:n pääsihteerin erityisedustaja katastrofiriskien hallinnassa Robert Glasser.

Suomessa terveysturvallisuusohjelmaan osallistuvat sosiaali- ja terveysministeriö, maa- ja metsätalousministeriö, puolustusministeriö, ulkoasiainministeriö sekä sisäministeriö.

STM:n sivuilla:

Global Health Security Agenda - GHSA

Muualla verkossa:

Kansainvälisen terveysturvaohjelman Suomen työryhmä sai Damir Čemerin -palkinnon (Sisäministeriö)

Global Health Security Agenda

Lisätietoja:

kansainvälisten asiain neuvos Outi Kuivasniemi, p. +358 2951 63117
kansliapäällikkö Päivi Sillanaukee, p. +358 2951 63356


Kuva: Pasi Autio

Sivun alkuun