Hyppää sisältöön
Media

STM palkitsi kolme hyvinvointisovellusten kehittäjää

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 29.10.2018 16.20
Tiedote 158/2018

Sosiaali- ja terveysministeriö on päättänyt hankkia hyvinvointisovelluksen kolmelta toteuttajalta. Toteuttajat voittivat ministeriön järjestämän suunnittelukilpailun. Kilpailussa haettiin uusia terveys- ja hyvinvointisovelluksia, jotka sopivat liitettäviksi Omakannan Omatietovarantoon.

Suunnittelukilpailussa oli kolme kategoriaa. Jokaisesta kategoriasta valittiin yksi voittaja. 

A. paras kansalaisen omatoimisuutta, hyvinvointia ja itsehoitoa edistävä sovellus (itsehoito ei sisällä asiointia sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajan kanssa). Tämän kategorian voitti Rategia Oy:n ikäihmisille suunniteltu terveellisempään ja hiilineutraalimpaan ruokavalioon ohjaava ostosovellus.

B. paras kansalaisen omahoitoa edistävä sovellus (omahoitoon sisältyy asiointiyhteys sosiaali- ja terveydenhuollon palveluntuottajan kanssa). Kategorian voitti Wellness Foundry Holding Oy:n tekoälyavusteinen ruokapäiväkirja.

C. hyvinvointilaitteiden ja ekosysteemien liittäminen omatietovarantoon – tavoitteena mahdollistaa hyvinvointimittausten automaattinen siirtyminen osaksi Omatietovarannon tietosisältöä. Voittajaksi valikoitui Nightscout.fi, avoimen lähdekoodin kehittäjäyhteisön luoma verensokerin etäseurantajärjestelmä osaksi Omatietovarantoa. 

Kunkin kategorian voittaja sai 10 000 euroa. Ministeriö tekee 100 000 euron suorahankinnan näiden kolmen voittajan kanssa. 

Kilpailuun jätettiin kaikkiaan 59 hakemusta. Näistä 11 valittiin mukaan varsinaiseen kilpailuun. Jokainen lopullisen kilpailutyön jättänyt sai 3 000 euroa. 

Hyvinvointisovellusten suunnittelukilpailu lanseerattiin viime vuoden Slush Side Event -tapahtumassa. Tavoitteena oli, että tapahtuman innoittamana syntyisi uusia sähköisiä terveys- ja hyvinvointipalveluja. Lisäksi tapahtuman tarkoituksena oli edistää suomalaisten terveys- ja hyvinvointialan start-up-yritysten menestymismahdollisuuksia kansainvälisillä markkinoilla sekä kiihdyttää palvelutuottajien ja start-upien yhteistyötä.

Hyvinvointi- ja terveysalan Slush Side Event myös tänä vuonna

Sosiaali- ja terveysministeriö on myös tänä vuonna mukana Slushissa. STM järjestää yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ja Business Finlandin kanssa virallisen Slush Side Eventin nimeltä Moving on up – partner with public sector for growth in health.

Tilaisuudessa start-upeilla on mahdollisuus verkostoitua niin julkisen kuin yksityisen sektorin hyvinvointi- ja terveysalan toimijoiden kanssa. Kaikkien heidän yhteisenä tavoitteena on kehittää uusia ja entistä parempia hyvinvointi- ja terveyspalveluja. Tilaisuudessa julkinen sektori ja suuret yksityiset yhtiöt antavat start-upeille konkreettisia esimerkkejä siitä, millaisista yhteistyöprojekteista he ovat kiinnostuneita. Lisäksi tilaisuudessa kerrotaan muun muassa, millaisia mahdollisuuksia genomitiedon hyödyntäminen avaa tuotekehitykseen ja yritystoimintaan.

Tämän vuoden tilaisuudessa start-upit voivat myös päästä pitchaamaan ideoitaan keskeisille alan vaikuttajille niin sanotussa leijonan luola -osiossa. Leijonan luolaan pääsevät start-upit valitaan hakemusten perusteella. Start-upit voivat lähettää hakemuksen tällä hakulomakkeella.

Slush Side Event järjestetään Messukeskuksessa keskiviikkona 5.12. klo 10–13. Lisätietoa verkkosivuilla sekä Facebookissa

Lisätietoa

Suunnittelukilpailu
erityisasiantuntija Teemupekka Virtanen, STM, p. 02951 63370, [email protected]
erityisasiantuntija Jari Porrasmaa, STM, p. 02951 63381, [email protected]
erityisasiantuntija Anna Kärkkäinen, STM, p. 02951 63702, [email protected]

Slush Side Event 2018: Moving on up – partner with public sector for growth in health
erityisasiantuntija Jukka Lähesmaa, STM, p. 02951 63139, [email protected]

Sivun alkuun