Hyppää sisältöön
Media

Sote-ministerit: Uudeltamaalta odotetaan nyt nopeita ja riittäviä koronatoimia

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 23.11.2020 17.57
Tiedote 289/2020

Hallituksen sote-ministeriryhmä keskusteli 23. marraskuuta koko Suomen koronatilanteesta sekä erityisesti Uudenmaan alueen tilannekuvasta. Ministerit olivat yhtä mieltä siitä, että koronaepidemiatilanne on huolestuttava ja uusia toimenpiteitä tarvitaan. Ministeriryhmä antoi sosiaali- ja terveysministeriölle vahvan tuen ohjata alueellisia viranomaisia toimimaan epidemian leviämisen estämiseksi kaikin keinoin.

Ryhmä kuuli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiriä Uudenmaan alueella tarvittavista toimista. Ministereiden yhteinen viesti oli, että Uudeltamaalta odotetaan tässä tilanteessa nopeita ja riittäviä toimia.

Ministerit keskustelivat myös ravitsemisliikkeiden rajoitustoimista maakunnan siirryttyä koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Ravitsemisliikkeiden rajoituksista säädetään asetuksella ylimääräisessä valtioneuvoston istunnossa 24. marraskuuta. Asetus tulisi voimaan torstaina 26.11.2020 klo 00.

Uudellamaalla ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, käytössä olisi aiempaan tapaan puolet asiakaspaikoista. Ruokaravintoloissa asiakaspaikoista voidaan käyttää 75 %. Asetuksella on tarkoitus puuttua myös ns. yökahvilatoimintaan rajoittamalla aukioloaikoja. Ravitsemisliikkeet voisivat avata jatkossa ovensa sulkemisen jälkeen uudelleen aikaisintaan klo 05 ja olla auki kello 23 asti. 

Aukioloaikojen rajoitukset eivät koskisi huoltoasemien yhteydessä toimivia ravitsemisliikkeitä.

Lisätietoja:

Erityisavustaja Timo Lehtinen, [email protected]
Hallitusneuvos Ismo Tuominen, [email protected]

Sivun alkuun