Hyppää sisältöön
Media

Selvitys neuropsykiatrisen valmennuksen käytöstä ja koulutuksesta on julkaistu

sosiaali- ja terveysministeriö
Julkaisuajankohta 21.10.2022 14.48
Uutinen

Selvitys kuvaa neuropsykiatrisen valmennuksen ja koulutuksen moninaista kenttää Suomessa. Selvityksen on tilannut sosiaali- ja terveysministeriö ja se on osa pääministeri Marinin hallituksen mukaista kuntoutuksen uudistamistyötä.

Selvityksessä todetaan, että neuropsykiatrisen valmennuksen ja sen koulutuksen kenttä on Suomessa varsin kirjava. Selvityksen mukaan neuropsykiatrista koulutusta järjestävät monet eri organisaatiota ja yksityiset kouluttajat. Koulutuksissa on painotuseroja ja koulutuksen pituudet vaihtelevat.

Neuropsykiatrisessa valmennuksessa hyödynnetään kognitiivisbehavioraalisen, käyttäytymisohjauksen ja positiivisen psykologian tietoperustaa, joista on johdettu neuropsykiatrisen valmennuksen menetelmiä. Koulutus on sosiaali- ja terveydenhuollon tai kasvatus- ja opetusalan ammattilaisen täydennyskoulutusta, joka nojaa ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen viitekehykseen. Valmennusta käytetään neuropsykiatrisesti oireilevien lasten, nuorten ja aikuisten ohjauksessa ja arjen tukemisessa.

Lisätietoa:

erityisasiantuntija Anne Kanto-Ronkanen, [email protected]

Kuntoutuksen uudistus
Sivun alkuun